Ardei fripti umpluti cu feta


 
Ingrediente

6 ardei verde-deschis (tip lungi-ascutiti)
150 gr branza feta maturata
2 linguri ulei extravirgin de masline
oregano uscat

Preparare

Se taie ardeii in zona coditei, ca un capac si se curata de cotoare, ca sa cada toate semintele.
Se umple ardeii cu bucatele de branza pe care le impingeti cu degetul sa intre pana in varf. Indesati capacele decupate, astfel incat sa nu curga branza afara.
Se incinge tigaia grill la foc maxim timp de cinci minute la un focu mediu.
Se coc ardeii pe ambele parti pana sunt rumeni si se inmoaie (cca 10 miute / parte). Daca ardeii sunt foarte mari si dupa acest timp nu s-au copt de tot si incep sa fumege in tigaie, mutati tigaia in cuptorul incins la 220 grade C inca cinci - zece minute, pana sunt copti.
Scoateti ardeii intr-un vas adanc si acoperiti-i cu folie de aluminiu , iar dupa cinci minute ii curatati de coaja .Ii asezati pe un platou, ii stropiti cu ulei de masline si presarati oregano uscat. Se servesc calzi calzi fiind un deliciu.

POFTA  BUNA !
Articol scris de dodorel62

Comentarii