Ingrediente
:
Unt – 2-3 kg
Ardei gras – 3-5 kg
Ardei kapia – 3-5 kg
Gogosari rosii – 3-5 kg
Ceapa – 3-5 kg
Usturoi - 3
capatani
Boia ardei dulce
Paprika
Sare
Patrunjel
Carne de vitel -
3kg
Carne de vita - 3kg
Carne de porc - 3kg
Carne de pasare- 3kg
Carnede curcan- 3kg
Aceste ingrediente sunt pentru uin ceaun de 20 de
Kilograme
Mod de preparare :
Se taie ardeii şi ceapă sub formă de melcişori
subţiri, iar carnea se taie în cubuleţe mici.
După ce sunt tăiate se lasă
deoparte. Se pune ceaunul la foc mic şi în ceaun se pune untul
pentru a se
topi. După ce se topeşte, se va pune întâi ceapa lăsând-o la fiert. După aceia
se adăugă ardeii şi gogoşarii şi se lasă la fiert, punându-se boia de ardei
dulce, paprikă
şi sare după gust. Se lasă toată această compoziţie la fiert,
până ce ceapa începe să se
topească şi ardeii se vor fierbe. Tot timpul se va
mesteca în ceaun cu o lingură mare de
lemn pentru a nu se prinde. Apoi se vor
adăuga pe rând carnea, care fierbe cel mai greu
şi apoi pe rând se adăugă şi
cealaltă cane. Se lăsa să se fiarbă fiecare carne în parte la
foc mic şi se
mesteca în ceaun. La sfârşit se va adăuga usturoiul şi pătrunjelul tăiat
mărunt.
Se va lăsa puţin să se răcească şi apoi se va putea servi, având un
gust foarte delicios.
POFTA BUNA !
Articol scris de dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu