Tocanita de cartofi cu multa carne la bograci


Ingrediente :

Unt – 2-3 kg
Ardei gras – 3-5 kg
Ardei kapia – 3-5 kg
Gogosari rosii – 3-5 kg
Ceapa – 3-5 kg
Usturoi  - 3 capatani
Boia ardei dulce
Paprika
Sare
Patrunjel
Carne de vitel  - 3kg
Carne de vita - 3kg
Carne de porc - 3kg
Carne de pasare- 3kg
Carnede  curcan- 3kg
Aceste ingrediente sunt pentru uin ceaun de 20 de Kilograme

Mod de preparare :

Se taie ardeii şi ceapă sub formă de melcişori subţiri, iar carnea se taie în cubuleţe mici.
După ce sunt tăiate se lasă deoparte. Se pune ceaunul la foc mic şi în ceaun se pune untul
pentru a se topi. După ce se topeşte, se va pune întâi ceapa lăsând-o la fiert. După aceia
se adăugă ardeii şi gogoşarii şi se lasă la fiert, punându-se boia de ardei dulce, paprikă 
şi sare după gust. Se lasă toată această compoziţie la fiert, până ce ceapa începe să se 
topească şi ardeii se vor fierbe. Tot timpul se va mesteca în ceaun cu o lingură mare de
lemn pentru a nu se prinde. Apoi se vor adăuga pe rând carnea, care fierbe cel mai greu
şi apoi pe rând se adăugă şi cealaltă cane. Se lăsa să se fiarbă fiecare carne în parte la 
foc mic şi se mesteca în ceaun. La sfârşit se va adăuga usturoiul şi pătrunjelul tăiat mărunt.
Se va lăsa puţin să se răcească şi apoi se va putea servi, având un gust foarte delicios.

 POFTA  BUNA !
 Articol scris de dodorel62

Comentarii