Briose cu porumb si carnati




INGREDIENTE

2 - linguri ulei de masline 
350 - gr de carnati (proaspeti/afumati) 
1 - ardei gras 
150 gr de porumb fiert 
2 - fire de ceapa verde 
50 -  gr de cascaval 
150 - gr de faina 
100 - gr de malai 
1/2 - lingurita bicarbonat de sodiu
2 - oua 
2  - pahare de iaurt grecesc
 unt 
 piper

MOD DE PREPARARE:

Incalzeste uleiul intr-o tigaie si caleste carnatii (daca sunt afumati, taie-i felii subtiri, daca sunt proaspeti, desfa-le membrana si pune doar carnea in tigaie).
Amesteca continuu pana cand carnatii sunt caliti si li se schimba culoarea, apoi adauga ardeiul taiat cubulete si se scurge grasimea rezultata
Separat, amestecam  faina cu malaiul, bicarbonatul de sodiu si piperul. Se bat ouale cu mixerul impreuna cu iaurtul grecesc, apoi incorporeaza ingredientele uscate in amestecul rezultat . Dupa ce se omogenizeaza aluatul ,se  adauga ceapa verde tocata, cascavalul, porumbul, carnea gatita mai devreme si untul topit.
Se va aseza compozitia intr-o tava in care, se  aseaza hartii pentru briose, fie se va unge  cu ulein , apoi se baga tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25-30 minute .

POFTA  BUNA !
Articol scris de dodorel62


Comentarii