Ingrediente
3- cartofi medii
1 - ou
50 - gr de cascaval
3 - linguri de faina
200 - ml de lapte
1 -
lingura de unt
1/2 - lingurita bicarbonat de sodium
½ - lingurita condimente italiene
sare
piper
MOD DE PREPARARE:
Se
vor fierbe bine cartofii pana ii poti
patrunde cu furculita usor, apoi se vor amesteca cu untul, laptele, sarea si
piperul, ca pentru piure.
Se ca incorpora faina, bicarbonatul,
condimentele, 1/2 din cantitatea de cascaval ras si oul.
Odata omogenizata compozitia, aceasta se va
aseza in forme de briose unse cu unt sau tapetate cu hartie de copt speciala
pentru briose. Deasupra lor se va presara restul de cascaval ras.
Se vor introduce briosele de cartofi la cuptor pentru 20-25 de
minute, la 170 de grade, sau pana cand se rumenesc frumos.
POFTA BUNA !
Articol
scris de dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu