Ingrediente
750
gr cartofi albi (fainosi)
500 gr dovlecei (tineri)
150 gr branza feta sau telemea (de capra/oaie)
200 gr branza Manouri (sau urda)
100 gr branza semi-tare
2 fire menta
1/4 legatura patrunjel
100 gr iaurt grecesc
100 ml lapte
1 ou
6 linguri ulei de masline
70 gr faina alba
2 linguri seminte de susan
sare, piper negru
500 gr dovlecei (tineri)
150 gr branza feta sau telemea (de capra/oaie)
200 gr branza Manouri (sau urda)
100 gr branza semi-tare
2 fire menta
1/4 legatura patrunjel
100 gr iaurt grecesc
100 ml lapte
1 ou
6 linguri ulei de masline
70 gr faina alba
2 linguri seminte de susan
sare, piper negru
Preparare
Se amesteca iaurtul cu oul si laptele si
se adauga si putina sare in acest amestec,apoi se toaca marunt verdeturile.
Se taie felii de branza si Manouri.
Branza semi-tare se da pe razatoare.
Cartofii se curata de coaja si se taie
felii subtiri.
Se presara jumatate din faina si se
amesteca sa se acopere toate feliile.
Dovleceii se curata si ei si se taie felii la fel de subtiri si se presara restul de faina peste dovlecei si se amesteca sa se acopere toate feliile.
Dovleceii se curata si ei si se taie felii la fel de subtiri si se presara restul de faina peste dovlecei si se amesteca sa se acopere toate feliile.
Intr-o tava de 28 x 18 cm(tapetata cu
hartie de copt; daca are pereti detasabili sa urce hartia si pe margini) se
pune un strat de cartofii, feliile sa se suprapuna usor. Se presara sare si se
rasneste piper negru.
Se pune apoi un strat de felii de
dovlecel, la fel usor suprapuse si apoi se presara cu sare si piper , apoi se
presara jumatate din branza razuita.
Se pun cam jumatate din feliile de
branza, alternand si Manouri si lasand putin spatiu intre ele, nu trebuie sa
fie un strat compact.
Se presara verdeturi (menta si
partunjel) si se toarna trei linguri de
ulei peste tot ai apoi jumatate din amestecul de iaurt.
Se reiau inca o data straturile de cartofi
si dovlecei si nu uitati sa le sarati si piperati.
Se sfarma restul de branza deasupra,
incercand sa acoperiti toata suprafata cat mai compact de data asta se presara
branza razuita ramasa. Se presara restul de verdeturi si se toarna inca trei
linguri de ulei si apoi restul de amestec de iaurt.
Se presara seminte de susan pe toata
suprafata si se acopera tava cu folie de aluminiu.
Se da placinta in cuptorul incins la 180
de grade C pentru treizeci de minute si se niveleaza suprafata cu dosul unei
linguri astfel incat stratul de deasupra sa fie cat mai drept, la final va
parea o crusta. La final se va scoate folia si se mai lasa cam 45 minute, pana
placinta e rumena deasupra si daca o intepati in centru cu un cutit ascutit
acesta patrunde usor. De asemena verificati sa nu mai fie lichid (de la dovlecei)
la baza placintei.
Se lasa placinta sa se raceasca complet,
apoi se poate taia cuburi e fiind buna si calduta, dar straturile nu vor fi asa
compacte.
POFTA BUNA !
Articol scris de dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu