Cartofi la cuptor in sos gorgonzola


INGREDIENTE

1 kg - de cartofi albi 
300 gr - de smantana 
200 ml - de smantana pentru gatit 
2 oua 
150 gr-  de gorgonzola ( branza cu mucegai italiana)
100 gr - de cascaval 
1 legatura marar 
pudra de usturoi sare piper

MOD DE PREPARARE:

Se vor taia cartofii sferturi sau jumatati si se vor fierbe pentru cca 15 minute in apa, pana ce ii poti patrunde cu furculita.
Se vor asaza cartofii intr-o tava la cuptor la foc mediu . Separat se vor bate ouale si se adauga cele doua tipuri de smantana, cascavalul ras si gorgonzola taiata bucatele . Se va aduga sare, piper si putina pudra de usturoi.
Se va turna sosul cu gorgonzola peste cartofi si se va da tava la cuptor pentru 35-40 minute. Dupa ce cartofii s-au rumenit bine , se va presara mararul tocat marunt peste continutul din tava .
Se vor servi cartofii in sos gorgonzola fierbinti, cu muraturi asortate sau salata proaspata alaturi.

POFTA  BUNA !
Articol scris de dodorel62


Comentarii