Chec cu sunca , masline si branza


INGREDIENTE

 150 ml de vin alb
 4 ouă
 1/2 linguriță de sare
 1 linguriță praf de copt
 150 gr de  brânză de oaie rasă
 1 ceapă mare
 200 gr de șuncă
 100 gr de  măsline negre
  pătrunjel proaspăt tocat (opțional)

MOD  DE  PREPARARE

Într-un castron mare, se combină vinul, uleiul, ouăle bătute și sarea. Separat, se combină făina cu praful de copt și apoi aluatul  se adaugă peste compoziția lichidă.
Se toacă ceapa mărunt se călește puțin iar apoi se daugă peste bacon și mai călește câteva minute , iar mai tarziu se scurge amestecul ca să nu strice aluatul.
Se feliază măslinele, se toacă pătrunjelul (dacă vrei să pui) și taie șunca si continutul se adaugă totul (inclusiv brânza și cașcavalul peste aluat). Continutul se toarnă într-o formă de chec și se dă la cuptorul preîncălzit timp de 1 oră.

POFTA  BUNA !
Articol scris de dodorel62

Comentarii