INGREDIENTE
150 ml de vin alb
4 ouă
1/2
linguriță de sare
250 gr de făină
1
linguriță praf de copt
150 gr
de brânză de oaie rasă
50 gr
de cașcaval afumat
1
ceapă mare
200 gr
de șuncă
150 grde bacon
100 gr
de măsline negre
pătrunjel
proaspăt tocat (opțional)
MOD DE PREPARARE
Într-un castron mare, se combină vinul, uleiul, ouăle
bătute și sarea. Separat, se combină făina cu praful de copt și apoi aluatul se adaugă peste compoziția lichidă.
Se toacă ceapa mărunt se călește puțin iar apoi se daugă
peste bacon și mai călește câteva minute , iar mai tarziu se scurge amestecul
ca să nu strice aluatul.
Se feliază măslinele, se toacă pătrunjelul (dacă vrei
să pui) și taie șunca si continutul se adaugă totul (inclusiv brânza și
cașcavalul peste aluat). Continutul se toarnă într-o formă de chec și se dă la
cuptorul preîncălzit timp de 1 oră.
POFTA BUNA !
Articol scris de
dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu