Ingrediente
1
caserola mare ciuperci Pleurotus
4 catei usturoi
5 fire patrunjel
4 linguri ulei de masline extravirgin
oregano uscat
1 lingura suc de lamaie
sare
4 catei usturoi
5 fire patrunjel
4 linguri ulei de masline extravirgin
oregano uscat
1 lingura suc de lamaie
sare
Preparare
Se sterg ciupercile cu un servetel umed
si se taie coditele mai tari. Se ung cu ulei pe partea neteda (cea opusa
lamelelor).
Se curata si se taie felii doi catei de
usturoiul. Ceilalti doi se strivesc in mojar si se acopera cu ulei de masline
(aproximativ patru linguri) ca sa obtineti un mujdei si se toaca
fin patrunjelul.
Se incinge foarte bine o (cca
cinci minute pe foc mare). Se da focul le mediu.
Se aseaza ciupercile in tigaie cu
lamelele in sus si se presara sare peste lamele. Se prajesc ciupercile cam
patru minute pe prima parte. Cand au prins urme frumoase de gratar si lamelele
arata umede, se intorc. Se prajesc inca doua minute pe a doua parte, pana
lamele se usca si prin si ele urme de gratar.
Se scot ciupercile intr-un bol,
asezandu-se in straturi. Fiecare tura se presara imediat ce a fost luata de pe
gratar cu cate o priza de patrunjel si una de oregano, cateva felii de usturoi
si putin mujdei (incercati sa luati mai mult ulei si mai putin pulpa de
usturoi; cam doua lingurite de ulei infuzat). Tineti bolul acoperit.
Cand le-ati terminat de prajt pe toate
amestecati usor ciupercile, adaugand sucul de lamaie si sare daca mai e nevoie.
Serviti ciupercile caldute sau la
temperatura camerei
POFTA BUNA !
Articol scris de
dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu