Ciuperci Pleurotus la gratar


 
Ingrediente

1 caserola mare ciuperci Pleurotus
4 catei usturoi
5 fire patrunjel
4 linguri ulei de masline extravirgin
oregano uscat
1 lingura suc de lamaie
sare

Preparare

Se sterg ciupercile cu un servetel umed si se taie coditele mai tari. Se ung cu ulei pe partea neteda (cea opusa lamelelor).
Se curata si se taie felii doi catei de usturoiul. Ceilalti doi se strivesc in mojar si se acopera cu ulei de masline (aproximativ  patru  linguri) ca sa obtineti un mujdei si se toaca fin patrunjelul.
Se incinge foarte bine o  (cca cinci minute pe foc mare). Se da focul le mediu.
Se aseaza ciupercile in tigaie cu lamelele in sus si se presara sare peste lamele. Se prajesc ciupercile cam patru minute pe prima parte. Cand au prins urme frumoase de gratar si lamelele arata umede, se intorc. Se prajesc inca doua minute pe a doua parte, pana lamele se usca si prin si ele urme de gratar.
Se scot ciupercile intr-un bol, asezandu-se in straturi. Fiecare tura se presara imediat ce a fost luata de pe gratar cu cate o priza de patrunjel si una de oregano, cateva felii de usturoi si putin mujdei (incercati sa luati mai mult ulei si mai putin pulpa de usturoi; cam doua lingurite de ulei infuzat). Tineti bolul acoperit.
Cand le-ati terminat de prajt pe toate amestecati usor ciupercile, adaugand sucul de lamaie si sare daca mai e nevoie.
Serviti ciupercile caldute sau la temperatura camerei

POFTA  BUNA !
Articol scris de dodorel62

Comentarii