Cotlet de porc haiducesc



 Ingrediente:

cotlet de porc -700 de grame
varza acra - 1kg
untura - 100 de gr
orez - 100 de gr
smantana -  100 de gr
piper
sare
costita afumata - 150 de gr
    Preparare:  

Se taie cotletele, se sareaza putin si se prajesc bine in untura 
pe ambele parti. In untura care a ramas se caleste varza taiata
patratele. Se adauga in varza putin orez spalat si oparit.
Apoi se va adauga piper si apa si se lasa sa fiarba incet
fara sa se amestece. Se taie costita afumata in felii subtiri si
se prajeste. Cotletul de porc fiind o carne seaca se 
stropeste cu o marinada adecvata astfel obtinandu-se o carne
frageda si suculenta. Peste cotlet se mai adauga ierburi 
aromate si condimente alese.
La servire se asaza pe o parte a platoului cotletele si varza
pe cealalta. peste varza se pune smantana si feliile de 
costita afumata prajita. Se serveste cu mamaliguta.

POFTA  BUNA !
Articol scris de dodorel62













Comentarii