Ingrediente
450 - gr fava
greceasca (mazare galbena uscata)
1 - ceapa medie
1 - foaie de dafin
100 ml de ulei de masline extravirgin
1 ceapa rosie mica (cca 50-70 gr)
1/2 - lamaie
2 - lingurite otet de vin alb
sare, piper negru
1 - ceapa medie
1 - foaie de dafin
100 ml de ulei de masline extravirgin
1 ceapa rosie mica (cca 50-70 gr)
1/2 - lamaie
2 - lingurite otet de vin alb
sare, piper negru
Preparare
Se spala mazarea in multe ape pana apa ramane curata pe ea, adica nu mai e
laptoasa. Se acopera cu multa apa si se lasa la inmuiat macar 8 ore , iar dupa
acest timp mazarea va fi umflata. Se scurge de apa in care a stat la inmuiat si
se mai spala o data mazarea.
Se acopera cu 1.5 l de apa si se adauga ceapa taiata bucati mari si foaia
de dafin. Se aduce la fierbere si se da focul la mediu. Se fierbe pana e moale
(cca 20 minute) si se curata toata spuma alba care se face la inceput.
Se scot din oala dafinul si bucatile de ceapa si se scurge mazarea de apa.
Se pune mazarea in robot impreuna cu uleiul, sucul de lamaie, otetul si
ceapa rosie tocata fin. Se rasneste piper negru si se mixeaza totul pana aveti
o pasta cat de fina doriti si se drege de sare si suc de lamaie.
Pateul e bun caldut sau la temperatura camerei ,se pune pate pe o farfurie
si cu o lingura se face un crater in centru. Se presara in crater ceapa rosie
tocata cubulete mici, in otet si apoi se toarna ulei de masline. Se serveste cu
salata de rosii.
POFTA BUNA !
Articol scris de dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu