Ingrediente
750 gr - pulpa de miel (dezosata de pe o pulpa cu
os de aprox. 1.2 kg)
2- cepe mici (cca 50 gr fiecare)
4 - catei mari de usturoi
1- ardei kapia verde deschis (sau 3 ardei semi-iuti bulgaresti)
10 -rosii cherry
5 - cartofi medii rosii (sau cartofi albi fainosi ca sa ingroase natural sosul din tava)
1 - lamaie medie
3- lingurite oregano uscat
1- priza buna de scortisoara
150 gr - telemea de oaie (sau feta)
6 - linguri ulei de masline extravirgin
patrunjel si menta (sau marar)
sare, piper negru
2- cepe mici (cca 50 gr fiecare)
4 - catei mari de usturoi
1- ardei kapia verde deschis (sau 3 ardei semi-iuti bulgaresti)
10 -rosii cherry
5 - cartofi medii rosii (sau cartofi albi fainosi ca sa ingroase natural sosul din tava)
1 - lamaie medie
3- lingurite oregano uscat
1- priza buna de scortisoara
150 gr - telemea de oaie (sau feta)
6 - linguri ulei de masline extravirgin
patrunjel si menta (sau marar)
sare, piper negru
Preparare
Se curata pulpa
de grasime si pielite. Se dezoseaza pulpa si se taie carnea in bucati mari (cca
6-8 cm). Se stoarce lamaia (aveti nevoi de aprox. 50 ml suc) , iar cojile
ramase se taie bucati mari. Ceapa se taie jumatati de rondele nu foarte subtiri
si se curata sturoiul. Cartofii se curata si se taie in bucati mari (4-6 bucati
fiecare cartof). Rosiile se taie in doua , iar ardeiul se curata de cotoare si
se taie bucati mari.
Se pune carnea
intr-un bol, se presara cu putina sare, piper negru, scortisoara si doi catei
de usturoi striviti in piulita. Carnea se unge
bine cu aceste condimentesi apoi se adauga jumatate din sucul de lamaie
si doua linguri ulei si se amesteca.
In alt bol se
pun rondelele de ceapa, cei doi catei de usturoi ramasi si se presara cu putina
sare dupa gust. Se lasa sa stea zece minute , dupa care se adauga restul de suc
de lamaie si se mai lasa sa stea cinci minute la macerat. Se adauga ardeiul,
rosiile, doua linguri de ulei si o lingurita oregano si se amesteca legumele
usor.
Cuburile de
cartofi se presara cu putina sare, se stropesc cu doua linguri de ulei si o
lingurita oregano si se amesteca foarte bine .
Intr-o tava
larga se aseaza doua bucati de hartie de copt cat sa se tapeteze fundul si sa
se ridica pe margini, iar pe fundul tavii se vor aseza legumele.
Deasupra se
imprastie cartofii ,iar peste cartofi se aseaza bucatile de carne, acestea se
preseaza usor sa se aseze bine printre
cartofi. Pe marginea tavii, de jur imprejur, se orneaza cu coji de lamaie.
Se rupe
telemeaua in bucati si se presara peste
carne si cartofi , iar deasupra deasupra se presara inca o lingurita de oregano.
Trageti hartia
de copt peste carne, impingeti marginile in jos, astfel incat sa sigilati
carnea in acest pachet improvizat. Daca e necesar mai adaugati hartie de copt
deasupra ca sa fiti siguri ca totul e bine inchis (carnea se va face in suc
propriu si e absolut necesar ca aburul sa nu iasa din pachet).
Dati tava la 150
grade C pentru trei ore. Dupa 1.5 ore daca trageti cu ochiul in pachet veti
vedea ca s-a adunat mult suc sub carne (aveti grija sa resigilati bine pachetul
daca il deschideti in timpul celor 3 ore).
Deschideti
pachetul dupa acest timp (verificati carnea sa se desfaca usor cu furculita,
altfel o mai lasati inchisa la cuptor) iar cand friptura este gata se presara
cu patrunjel si menta tocate fin. Friptura poate fii servita imediat dar e buna
si reincalzita .
POFTA BUNA !
Articol scris de dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu