Ingrediente
350 gr frunze verzi
(150 gr frunze de sfecla + 200 gr spanac tanar)
2 linguri ulei extravirgin de masline
sare de mare, piper negru macinat
1/2 lamaie
2 linguri ulei extravirgin de masline
sare de mare, piper negru macinat
1/2 lamaie
Preparare
Intr-o cratita mai larga se adauga doar putina apa,
cat sa acopere fundul perfect cratitei Se aduce apa la fiert, apoi se pun
verdeturile pe rand pentru a fierbe.
Pentru ca frunzele de sfecla necesita un timp mai lung
de gatire ele se pun prima data la fiert. Se pune capacul si se lasa 2 minute sa se inabuse. Apoi se adauga cate o
mana de spanac tanar, amestecand dupa fiecare adaugare si apoi se pune la loc
capacul pana fierbe.
Dupa ce se adauga toate frunzele, se ridica capacul
doar cand pe fundul oalei se vede ca s-a adunat mult suc lasat de frunze. Se
continua fierberea fara capac pana sucul se reduce un pic. Se presara dupa gust
sare si piper negru.
Se scot frunzele cu tot cu suc intr-un bol, se acopera
bolul si se lasa sa se raceasca de tot.Dupa ce se raceste se poate servi ,iar
atunci cand se serveste
se toarna deasupra uleiul si se stoarce 1/4 de lamaie.
Se presara inca putina sare de mare dupa gust.
Se serveste cu felii de lamaie si paine proaspata ca
sa absorbiti tot sucul.
POFTA BUNA !
Articol scris de dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu