Ingrediente:
1 kg de gogonele,
1 kg de gogosari,
1 kg de ardei gras(kapia),
1 kg de morcovi;
Sosuri l: 1/2 l otet, 1/2 l apa, 1/2 l ulei,
1/4 kg zahar,
3 linguri de sare,
400 gr de mustar, foi de dafin,
piper .
Mod de preparare:
Legumele taiate in bucati mari (legumele care se coc repede) si
felii mai
subtiri. Legumele care se coc mai greu, se aseaza intr-o
tava mare,adanca, in
straturi, incepand cu legumele care se fac mai
greu si vinetele, cartofii,
telina si morcovii, continuand cu dovleceii,
fasolea si mazarea
si ultimele straturi – conopida, rosii si ardei.
Printre legume se
pun felii de ceapa si catei de usturoi, boabe de piper,
foi de dafin, crengute
de cimbru. Ultimul strat va fi cu felii de rosii.
Dupa fiecare strat si deasupra
se pune sare grunjoasa si se mai
picura ulei de masline.Legumele trebuie
sa „fiarba in sucul propriu,
ramanand intregi, asa cum le-am tocat. Tava cu
legume se introduce
in cuptorul incins al aragazului,la foc potrivit, pentru
30-40 de minute. POFTA BUNA !
Articol scris de dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu