INGREDIENTE
900 gr de piept de pui
65 ml ulei de măsline
60 ml zeamă de lămâie
3 linguri iaurt grecesc
1 lingură oțet din vin roșu
2 cepe roșii tăiate mărunt
2 căței de usturoi
oregano,
cimbru
coriandru
sare
piper
Pentru servit
6-8 lipii
sos
tzatziki
2 roșii
tăiate cubulețe
castraveți tăiați mărunt
frunze de salată
1 ceapă roșie mică tăiată mărunt
brânză feta
pătrunjel
măsline
MOD DE PREPARARE
Într-un bol mediu se amestecă uleiul de
măsline, zeama de lămâie, iaurtul, oțetul de vin, ceapa roșie, condimentele
(după gust). Într-o pungă care se poate închide etanș se toarnă amestecul
rezultat și se bagă puiul la marinat. Se lasă la marinat circa doua sau trei ore.
Puiul
îl poți prepara cum dorești: în tigaie, pe grătar sau în cuptor.
Când
este gata marinat , puiul se transferă pe o farfurie, unde se unge ge un pic cu
ulei de măsline și se lasă acoperit
circa zece minute, apoi se taie fâșii.
Acum se fac porțiile, pe rând , iar in
mijlocul lipiei se pune un strat de pui, salată, roșii, castraveți, măsline,
ceapă roșie, feta, pătrunjel și sos tzatziki.
Se impachetează
bine lipia să nu se împrăștie conținutul si se servește cald, imediat.
POFTA BUNA !
Articol scris de dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu