Gyros gecesc cu carne de pui si tzatziki

INGREDIENTE

 900 gr de piept de pui
 65 ml ulei de măsline
 60 ml zeamă de lămâie
 3 linguri iaurt grecesc
 1 lingură oțet din vin roșu
 2 cepe roșii tăiate mărunt
 2 căței de usturoi
  oregano,
  cimbru
  coriandru
  sare
  piper

Pentru servit

 6-8 lipii
 sos tzatziki
 2 roșii tăiate cubulețe
 castraveți tăiați mărunt
 frunze de salată
 1 ceapă roșie mică tăiată mărunt
  brânză feta
  pătrunjel
  măsline

MOD  DE  PREPARARE

Într-un bol mediu se amestecă uleiul de măsline, zeama de lămâie, iaurtul, oțetul de vin, ceapa roșie, condimentele (după gust). Într-o pungă care se poate închide etanș se toarnă amestecul rezultat și se bagă puiul la marinat. Se lasă la marinat  circa doua sau trei ore.
Puiul îl poți prepara cum dorești: în tigaie, pe grătar sau în cuptor.
Când este gata marinat , puiul se transferă pe o farfurie, unde se unge ge un pic cu ulei de măsline și se lasă acoperit  circa zece minute, apoi se taie fâșii.
Acum se fac porțiile, pe rând , iar in mijlocul lipiei se pune un strat de pui, salată, roșii, castraveți, măsline, ceapă roșie, feta, pătrunjel și sos tzatziki.
Se impachetează bine lipia să nu se împrăștie conținutul si se servește cald, imediat.

POFTA  BUNA !

Articol scris de dodorel62

Comentarii