Pilaf grecesc

Ingrediente:

1 pui de 1 kg.,

3 ficatei,
4  rosii,
2 cepe,
250 grame de ciuperci,
300 grame de orez,
6 litri de apa,
 unt, sare, 
 zeama de la o jumatate de lamiie

Mod de preparare: 
Se taie toata carnea in bucati potrivite. Se spala ciupercile, 
se taie si se stropesc cu zeama de lamiie. Se aureste ceapa 
tocata in ulei, se pune carnea si se rumeneste potrivit pe
toate partile. Se adauga adauga sare  si piper.
Se pune putina apa calda.Cind aceasta aproape s-a evaporat,
si carnea este gata, se pun si ciupercile. Se unge o cratita cu
unt si se aseza pe foc, se adauga orezul spalat si se amesteca
cu grija. Cind orezul a absorbit toata grasimea, se pune apa
fierbinte si putina sare. Se da vasul la cuptor  pentru 20 de 
minute.Se unge un vas rezistent la foc cu unt si se pune  
orezul,in care se infing bucati de ficat prajit si stropit cu 
de la mincarea de ciuperci. Se pune orezul pe platou, lasind  
un gol parte din sosulin mijloc, in care se aseaza carnea si 
ciupercile. Se decoreaza cu patrunjel verde.

POFTA  BUNA ! 

Articol scris de dodorel62

Comentarii