1 pui de 1 kg.,
3 ficatei,
4 rosii,
2 cepe,
250 grame de ciuperci,
300 grame de orez,
6 litri de apa,
unt, sare,
zeama de la o jumatate de lamiie
Se taie toata carnea in bucati potrivite. Se spala ciupercile, se taie si se stropesc cu zeama de lamiie. Se aureste ceapa tocata in ulei, se pune carnea si se rumeneste potrivit pe toate partile. Se adauga adauga sare si piper. Se pune putina apa calda.Cind aceasta aproape s-a evaporat, si carnea este gata, se pun si ciupercile. Se unge o cratita cu unt si se aseza pe foc, se adauga orezul spalat si se amesteca cu grija. Cind orezul a absorbit toata grasimea, se pune apa fierbinte si putina sare. Se da vasul la cuptor pentru 20 de minute.Se unge un vas rezistent la foc cu unt si se pune orezul,in care se infing bucati de ficat prajit si stropit cu de la mincarea de ciuperci. Se pune orezul pe platou, lasind un gol o parte din sosulin mijloc, in care se aseaza carnea si ciupercile. Se decoreaza cu patrunjel verde. POFTA BUNA ! |
Articol scris de dodorel62 |
Comentarii
Trimiteți un comentariu