Martipan grecesc



Ingrediente

125 gr migdale macinate (faina de migdale)
125 gr zahar pudra
1/2 lingurita apa de flori de portocal
1 lingura zahar pudra (pentru decor)
6-7 cuisoare (pentru decor)

Preparare

Faina de migdale se mai macina o data impreuna cu zaharul pudra fie in masina de cafea (in transe), fie in robot pentru a obtine un amestec cat mai fin.
Se pun 30 ml apa (sau suc de portocale) intr-o cratita mai mica si se aduce la fierbere. Cand fierbe, se adauga apa de flori de portocal si se amesteca rapid.
Se adauga pudra de migdale-zahar si cu o furculita se amesteca rapid pana arata ca un pesmet si se infierbanta (cca doua minute).
Se muta "pesmetul" intr-un vas mai larg si se framanta cu mana pana se obtine o bila legata (cca trei minute).
Se imparte amestecul in 6-7 bucati egale (cam o lingura generoasa / bucata), se modeleaza sub forma de bile si apoi se da forma de para.
Se lasa "perele" sa se raceasca 15 minute, apoi se pudreaza cu zahar pudra si se infige un cuisor pe post de codita.

POFTA  BUNA !
Articol scris de dodorel62

Comentarii