Ingrediente:
300 gr de sunca slaba,
3 oua,
100 gr de ciuperci,
150 gr de unt,
100 ml de smantana groasa,
5-6 sardele,
80 gr de ceapa,
condimente de pasteta,
sare fina.
Mod de preparare:
Ceapa rasa fina, se caleste un minut in 50 g unt si se adauga
ciupercile bine spalate. Acestea se tae cat mai marunt, apoi
se adauga 1/ 2 lingurita cu sare si condimentele, lasindu-le
sa fiarba, acoperite, la foc mic, pana cind scade apa . Apoi
daca este nevoie, se adauga 1-2 linguri cu apa, pana cind se
moaie bine. Cind sunt gata, trebuie sa fie bine scazute.
Ouale fierte tari ,se curata de coaja. Sunca se trece de 2 ori
prin masina de tocat, impreuna cu ciupercile reci. La tocatura
respectiva se adauga galbenusurile de la oua bine zdrobite cu
furculita. Albusul taiat mai mare, smantana, sardelele,
amestecandu-le bine toate cu restul de unt si se adauga dupa
gust sare fina.
POFTA BUNA !
Articol scris de dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu