Placinta cu carne si orez



Ingrediente

500 -gr faina alba (tip BL55/550)
200 -ml ulei de masline
180 -ml de apa
1/2 -lingurita sare
600- gr carne tocata (de porc sau mixta)
60 -gr orez cu bob rotund
1 -ceapa mai mare (cca 150 gr)
2 -catei usturoi
2 -linguri rase pasta de rosii
50 ml -ulei de masline
125 ml -bulion
1- ou
1/2 -legatura patrunjel
4 -fire maghiran
1o -frunze menta
1/8- lingurita scortisoara macinata
sare, piper negru

Preparare

In uleiul de masline caliti ceapa tocata marunt doar pana se inmoaie. Adaugati orezul si lasati sa se caleasca cateva minute, pana orezul devine translucid si apoi adaugati usturoiul si pasta de rosii si caliti inca 2-3 minute.
Turnati ceapa peste carnea tocata (trecuta doar o data prin masina de carne cu gauri mari; sa nu fie prea pastoasa). Adaugati restul ingredientelor (bulion, ou, verdeturi tocate, scortisoara, 1 lingurita de sare si 1/4 lingurita piper). Amestecati pana seva  omogenizeaza intreg aluatul .
Intr-un bol larg puneti faina si sarea pentru crusta si amestecati incet si turnati uleiul pe toata suprafata. Cu o furculita amestecati pana se formeaza cocoloase si se se toarna  apa treptat (cate o lingura pe rand) si amestecati aluatul, pana se lipeste toata faina. Puneti apoi aluatul pe masa de lucru si framantati cu mana de cateva ori pana aluatul devine mai omogen.
Impartiti aluatul in doua bucati (una putin mai mare decat cealalta).
Intindeti bucata mai mare de foaie subtire care sa se potriveasca in tava de 28 x 18 cm si sa urce cativa cm si pe pereti (cam 35 x 25 cm sa aiba foaia). Cel mai usor e sa intindeti aluatul intre doua foi de copt. Daca e nevoie puteti apasa aluatul ca sa urca pe margini, iar daca se rupe il puteti petici, nu este asa sensibil ca cel cu unt si nu se va micsora la copt. Se goleste amestecul obtinut  in tava si se nivelaza  cu o furculita.
Intindeti a doua foaie ca sa se potriveasca deasupra si lasati marginile primei foi peste ea ca sa acopere continutul  . Intepati placinta din loc in loc cu o furculita si ungeti placinta deasupra cu putin lapte.
Coaceti la 180 gr C timp de o ora si douazeci de  minute (pana e rumena deasupra) , iar apoi taiati placinta in sase  sau opt  bucati cu cutitul zimtat (cel de paine) si serviti-o calda, cu salata verde.

POFTA  BUNA !
Articol scris de dodorel62

Comentarii