Ingrediente
500 -gr faina alba (tip BL55/550)
200 -ml ulei de masline
180 -ml de apa
1/2 -lingurita sare
200 -ml ulei de masline
180 -ml de apa
1/2 -lingurita sare
600- gr carne tocata (de porc sau mixta)
60 -gr orez cu bob rotund
1 -ceapa mai mare (cca 150 gr)
2 -catei usturoi
2 -linguri rase pasta de rosii
50 ml -ulei de masline
125 ml -bulion
1- ou
1/2 -legatura patrunjel
4 -fire maghiran
1o -frunze menta
1/8- lingurita scortisoara macinata
sare, piper negru
60 -gr orez cu bob rotund
1 -ceapa mai mare (cca 150 gr)
2 -catei usturoi
2 -linguri rase pasta de rosii
50 ml -ulei de masline
125 ml -bulion
1- ou
1/2 -legatura patrunjel
4 -fire maghiran
1o -frunze menta
1/8- lingurita scortisoara macinata
sare, piper negru
Preparare
In uleiul de
masline caliti ceapa tocata marunt doar pana se inmoaie. Adaugati orezul
si lasati sa se caleasca cateva minute, pana orezul devine translucid si
apoi adaugati usturoiul si pasta de rosii si caliti inca 2-3 minute.
Turnati ceapa
peste carnea tocata (trecuta doar o data prin masina de carne cu gauri mari; sa
nu fie prea pastoasa). Adaugati restul ingredientelor (bulion, ou, verdeturi
tocate, scortisoara, 1 lingurita de sare si 1/4 lingurita piper). Amestecati
pana seva omogenizeaza intreg aluatul .
Intr-un bol larg
puneti faina si sarea pentru crusta si amestecati incet si turnati uleiul pe
toata suprafata. Cu o furculita amestecati pana se formeaza cocoloase si se se
toarna apa treptat (cate o lingura pe
rand) si amestecati aluatul, pana se lipeste toata faina. Puneti apoi aluatul
pe masa de lucru si framantati cu mana de cateva ori pana aluatul devine mai
omogen.
Impartiti
aluatul in doua bucati (una putin mai mare decat cealalta).
Intindeti bucata
mai mare de foaie subtire care sa se potriveasca in tava de 28 x 18 cm si sa urce
cativa cm si pe pereti (cam 35 x 25 cm sa aiba foaia). Cel mai usor e sa
intindeti aluatul intre doua foi de copt. Daca e nevoie puteti apasa aluatul ca
sa urca pe margini, iar daca se rupe il puteti petici, nu este asa sensibil ca
cel cu unt si nu se va micsora la copt. Se goleste amestecul obtinut in tava si se nivelaza cu o furculita.
Intindeti a doua
foaie ca sa se potriveasca deasupra si lasati marginile primei foi peste ea ca
sa acopere continutul . Intepati
placinta din loc in loc cu o furculita si ungeti placinta deasupra cu putin
lapte.
Coaceti la 180
gr C timp de o ora si douazeci de minute
(pana e rumena deasupra) , iar apoi taiati placinta in sase sau opt bucati cu cutitul zimtat (cel de paine) si
serviti-o calda, cu salata verde.
POFTA BUNA !
Articol scris de dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu