Ingrediente
1 pachet foi de placinta (400 gr)
4 oua
50 gr zahar
coaja rasa de la 1 portocala bio
1 lingurita pasta de vanilie (sau 1 pastaie de vanilie)
200 ml ulei (neutru; de floarea soarelui de exemplu)
2 plicuri praf de copt (20 gr)
200 gr iaurt grecesc
4 oua
50 gr zahar
coaja rasa de la 1 portocala bio
1 lingurita pasta de vanilie (sau 1 pastaie de vanilie)
200 ml ulei (neutru; de floarea soarelui de exemplu)
2 plicuri praf de copt (20 gr)
200 gr iaurt grecesc
Sirop
250 ml suc de portocale (de la 2-3 portocale)
250 ml apa
450 gr zahar
coaja rasa de la 1 portocala bio
2 cuisoare
1/2 lingura apa de flori de portocale (sau 1 lingura lichior de portocale; optional)
250 ml apa
450 gr zahar
coaja rasa de la 1 portocala bio
2 cuisoare
1/2 lingura apa de flori de portocale (sau 1 lingura lichior de portocale; optional)
Preparare
Se desface
ruloul de foi de placinta si cu o foarfeca se taie bucati. Se pot
rupe si cu mana, dar cu foarfeca merge mai usor. Se rasfira bucatile de aluat
pe masa de lucru si se lasa cateva ore sa se usuce (3-4 ore), sa devina
casante. Se amesteca din cand in cand foile sa se usuce uniform. Siropul se
prepara din timp, sa aiba vreme sa se raceasca. Se pun toate ingredientele la
fiert, se lasa 5 minute ,dupa ce incep sa clocoteasca si apoi se lasa la racit.
Se bat cu
mixerul ouale, zaharul, coaja de portocala si vanilia pana zaharul e topit.
Continuati sa mixati si adaugati uleiul in timp ce mixati. Se adauga iaurtul si praful de copt si se mixeaza pana ce
aluatul se omogenizeaza. Veti avea un aluat moale, care curge de pe lingura.In
timp ce se amesteca usor se adauga bucatile de aluat uscat in amestecul de mai
sus. Puneti aluatul intr-o tava de 18 x 28 cm , apoi se niveleaza aluatul cu
dosul unei linguri. Apoi se va coace placinta timp de 25-30 de minute , la o
temperatura de 180 de grade la foc mic . Dupa acest timp se introduce varful
unui cutit in centru si se verifica ca sa fie inchegata prajitura.
La final se
toarna tot siropul racorit peste placinta fierbinte, iar cu ajutorul unei
linguri, se va distribuiti egal si incet siropul pe toata suprafata. Veti vedea
ca la final placinta va absorbi mai incet siropul, iar aceasta se va lasa sa se
raceasca . Dupa ce sa racit , placinta se introduce la frigider si apoi poate
fi servita rece cu niste inghetata de vanilie.
POFTA BUNA !
Articol scris de dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu