INGREDIENTE
1 ceapă
4 linguri de ulei
1 lingura de pătrunjel crud
200 gr de telemea
4 ouă
150 gr de unt topit
12 foi de plăcintă
sare,
piper
MOD DE PREPARARE
Spanacul se
curăţă, se spală bine şi se lasă la scurs. În ulei se căleşte ceapa, se adaugă
spanacul, se acoperă cu un capac şi se lasă pe foc 10 minute. După acest timp,
se ia capacul şi se lasă pe foc să se evapore lichidul. Se potriveşte gustul de
sare, piper, mărar şi pătrunjel.
Ouăle se bat şi se amestecă cu brânza şi smântâna şi
se amestecă cu spanacul. Tava de copt se unge cu unt topit şi se aşază 6 foi,
unse între ele fiecare cu unt topit. Se pune amestecul de spanac, se
uniformizează şi se aşază celelalte foi unse între ele cu unt topit.
Se unge ultima foaie cu unt topit şi se dă la cuptor
pentru 45 de minute.
POFTA BUNA !
Articol scris de
dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu