Ingrediente:
6 oua,
250 gr de sunca,
200 ml de smantana,
100 gr de faina,
200 gr de unt,
50 gr de cascaval ras,
1/2 lingurita sare.
Mod de preparare:
Se unge cu margarina si se tapeteaza cu faina o tava mare de
cca 28/45 cm. Albusurile se bat pana ce devine spuma tare,
se adauga galbenisurile, 100 g unt topit dar rece, si se amesteca
usor cu telul de 4-5 ori. Deasupra se presara faina amestecata
cu sarea.Apoi se toarna de-a lungul tavi si se adauga compozitia
si se niveleaza. Tava se introduce in cuptorul bine incalzit la foc
mijlociu. Nu se deschide timp de 15 min, intre timp foaia se
intareste bine si se rumeneste putin. Se scoate tava din cuptor si
cu lingura se pune sunca amestecata cu smantana, in mai multe
gramezi .Acest continut se intinde apoi cu dosul lingurii, dupa
aceea se introduce din nou tava in cuptor unde se lasa 10 min.
Dupa ce se scote din cuptor tava, se tine inclinata putin in fata ta
si, cu lama unui cutit se incepe rularea foii de sus in jos, lasind-o
sa cada pe un platou. Ruloul se taie in 2 rulouri mai mici.
Se stropeste cu restul de unt fierbinte, se presara cu cascavalul ras
si se serveste imediat . Ceea ce a ramas se poate reincalzi la cuptor
sau se serveste rece.
POFTA BUNA !
Articol scris de dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu