INGREDIENTE
1
salată verde
5-6 roşii
300 gr de brânză feta sau telemea
100 gr de măsline
4-5 felii franzelă pentru crutoane
1-2 căţei de usturoi
1 lingura ulei de măsline
sare
piper
oregano
Pentru sos
2
linguri zeamă de lămâie
2 linguri ulei de măsline
MOD DE PREPARARE
Pentru crutoane, se taie feliile de franzelă în cubuleţe mici şi se pun într-un castron. Usturoiul se pisează cu un praf de sare şi jumătate linguriţă de oregano, apoi se freacă cu ulei şi trei - patru linguri de apă. Se stropesc crutoanele cu acest amestec, se pun în cuptorul încins şi se gratinează 15-20 minute. Salata verde şi roşiile se spală şi se lasă la scurs si apo salata se taie fâşii, iar roşiile se taie felii. Se pun într-un castron mare, apoi se adaugă brânza tăiată cubuleţe şi măslinele. Se dă cu un praf de sare şi se lasă la rece zece minute.
Salata se serveşte cu crutoane şi se potriveşte la gust cu un sos făcut din zeama de lămâie, ulei, sare, piper şi oregano.
POFTA BUNA !
Articol scris de dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu