500 gr de piept de pui
1 ţelină
50 gr de unt
1 ceapă
1 ardei verde
100 gr de orez cu bobul lung
sare
piper alb
4 gălbenuşuri de ou
2-3 lămâi
200 gr de smântână pentru gătit
1 legatura pătrunjel
Se spală pieptul
de pui şi apoi se pune să fiarbă la foc mic, în apă cu sare şi câteva picături
de ulei. Se adaugă legumele curăţăte şi spălate şi se lasă să
fiarbă.
Între timp, se alege orezul, se spală şi se pune să fiarbă într-o cratiţă, cu apă. După ce a fiert, se adaugă untul, coaja rasă de la o lămâie şi sarea.
Între timp, se alege orezul, se spală şi se pune să fiarbă într-o cratiţă, cu apă. După ce a fiert, se adaugă untul, coaja rasă de la o lămâie şi sarea.
Se acoperă cu un
capac şi se înfăşoară într-un prosop de bucătărie.
După ce au fiert legumele şi pieptul de pui, se scot în sită, pieptul se taie fâşii, iar legumele se zdrobesc cu blenderul şi apoi se amestecă cu zeama în care au fiert. Se mai dă în câteva clocote şi apoi se adaugă gălbenuşurile frecate cu smântâna, se condimentează cu sare şi piper şi se serveşte cu orezul fiert, zeamă de lămâie şi pătrunjel verde.
După ce au fiert legumele şi pieptul de pui, se scot în sită, pieptul se taie fâşii, iar legumele se zdrobesc cu blenderul şi apoi se amestecă cu zeama în care au fiert. Se mai dă în câteva clocote şi apoi se adaugă gălbenuşurile frecate cu smântâna, se condimentează cu sare şi piper şi se serveşte cu orezul fiert, zeamă de lămâie şi pătrunjel verde.
POFTA BUNA !
Articol scris de
dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu