Telemea cu rosii la cuptor



Ingrediente

150 gr telemea/feta de oaie (sau capra; alegeti neaparat o telemea sfaramicioasa si care sa nu fie sarata)
1 - rosie mica
1  - ardei semi-iute bulgaresc mic
2-3 - linguri ulei masline extravirgin
oregano uscat

Preparare

Intr-un vas termorezistent cu pereti josi se presara branza sfaramata astfel incat sa obtineti un strat care acopera fundul vasului.
Se presara ardeiul taiat cubulete,iar  rosiile se cresteaza in X, se oparesc cinsprezece secunde apoi se curata de coaja.
Se taie rondele si rondelele se taie in patru , apoi se aseaza bucati de rosii peste branza, fara insa sa o acoperiti de tot.
Se presara oregano si se picura uleiul pe toata suprafata , dupa care se da la cuptor, la o temperatuta 200 de grade C, timp de 15 minute.
Se serveste imediat, cu paine proaspata.

POFTA  BUNA !
Articol scris de dodorel62

Comentarii