Tiramisu special



2 pachete de piscoturi 
5 oua 
150 gr de zahar tos
 250 gr de mascarpone
 200 gr de frisca lichida/smantana pentru frisca
 200 ml de cafea nes
 1 pliculet de zahar vanilat
 esenta de rom
 cacao


Se bat cu mixerul galbenusurile de la oua impreuna cu  zaharul pana devin spuma.
Separat,  se bat albusurile spuma, apoi  frisca si se mixeaza .
Galbenusurile se amesteca cu mascarpone, se adauga compozitia de albusuri cu frisca, urmata de esenta de rom si zaharul vanilat.
Se da piscoturile prin cafeaua usor racita si se intinde in tava un rand de piscoturi iar peste ele se va pune crema obtinuta.
Se continua sa se adauge randuri de piscoturi cu crema, iar la suprafata trebuie sa ramana un ultim strat de crema , dupa care se va  pudra tiramisu cu cacao. Prajitura se va pune la frigider timp de doua - trei ore,dupa care poate fii servita .

POFTA  BUNA !
Articol scris de dodorel62


Comentarii