INGREDIENTE
2-3 roșii mari
1-2 căței de usturoi mari
pătrunjel proaspăt
busuioc proaspăt
sare
piper după gust
MOD DE PREPARARE
Se spală și usucă vânăta cu un prosop de hârtie si se
taie vânăta în felii de dimensiuni egale si se lasă feliile atașate la codiță. Se
unge fiecare felie cu ulei de măsline, asezonează cu sare și piper. Se taie
roșiile în felii rotunde, mărunțește usturoiul, pătrunjelul și busuiocul și
sfarămă cu buricele degetelor brânza Feta.
SE va pune o hârtie de copt într-o tavă și se pune
vânăta , apoi se umple spațiul dintre feliile tăiate cu roșii, usturoi, feta,
pătrunjel și busuioc. Se trage ușor de feliile de vânătă pentru a crea spațiu între ele, formând un evantai
, apoi se toarnă, din loc în loc, încă puțin ulei de măsline deasupra.
Se dă la cuptor pentru aproximativ o oră la o
temperatura de 180 de grade .Dacă după
această perioadă de timp mai este lichid în tavă, se dă focul mai mic și se mai
lasă vânăta la copt încă 15 minute până când lichidul se evaporă – semn că s-au
pătruns exact cât trebuie.
POFTA BUNA !
Articol scris de
dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu