Vinete in evantai


INGREDIENTE

 2-3 roșii mari
 1-2 căței de usturoi mari
 pătrunjel proaspăt
 busuioc proaspăt
 sare
 piper după gust

MOD  DE  PREPARARE

Se spală și usucă vânăta cu un prosop de hârtie si se taie vânăta în felii de dimensiuni egale si se lasă feliile atașate la codiță. Se unge fiecare felie cu ulei de măsline, asezonează cu sare și piper. Se taie roșiile în felii rotunde, mărunțește usturoiul, pătrunjelul și busuiocul și sfarămă cu buricele degetelor brânza Feta.
SE va pune o hârtie de copt într-o tavă și se pune vânăta , apoi se umple spațiul dintre feliile tăiate cu roșii, usturoi, feta, pătrunjel și busuioc. Se trage ușor de feliile de vânătă  pentru a crea spațiu între ele, formând un evantai , apoi se toarnă, din loc în loc, încă puțin ulei de măsline deasupra.
Se dă la cuptor pentru aproximativ o oră la o temperatura de 180 de grade  .Dacă după această perioadă de timp mai este lichid în tavă, se dă focul mai mic și se mai lasă vânăta la copt încă 15 minute până când lichidul se evaporă – semn că s-au pătruns exact cât trebuie.

POFTA  BUNA !
Articol scris de dodorel62

Comentarii