Vinete in sos de rosii


Ingrediente

2 - vinete mici (cca 200 gr fiecare)
150 ml  - sos de rosii in stil grecesc
1 lingura rasa de pasta de rosii
2 catei de usturoi
1/4  - legaturi de  patrunjel
150 ml - ulei extravirgin de masline
sare

Preparare

Se taie vinetele felii de 1.5 cm grosime si se pune ulei intr-o cratita larga si se prajesc feliile de vinete pana se rumenesc usor pe fiecare parte (cca 3 minute / parte). Vinetele se coc in transe, fara a le inghesui, adaugand ulei la fiecare tura .Se scot vinetele fripte intr-un bol , iar daca ramane ulei in cratita acesta se va scurge.

Se adauga usturoiul strivit si se caleste un minut , apoi se adauga sosul si pasta de rosii si 1/2 din patrunjelul tocat. Se aseaza feliile de vinete inapoi in cratita si se presara cu sare. Se toarna 200 ml apa si se scutura tigaia sa se aseze bine feliile in sos si cu o lingura luati sos si turnati peste vinetele de deasupra. Se fierb si se da focul la mediu spre mic acestea se fierb zece  minute , acoperind oala cu un capac. In timpul fierberii nu amestecati in oala, doar o scuturati cu miscari fata-spate, ca sa nu se rupa vinetele. Daca dupa acest timp uleiul nu s-a adunat deasupra sosului (pe marginea cratiteti), mai fierbeti fara capac inca cinci  minute .La final se presara si restul de patrunjel si se serveste calda .

POFTA  BUNA !
Articol scris de dodorel62

Comentarii