Ingrediente
2 - vinete mici (cca 200 gr fiecare)
150 ml - sos de rosii in stil grecesc
1 lingura rasa de pasta de rosii
2 catei de usturoi
1/4 - legaturi de patrunjel
150 ml - ulei extravirgin de masline
sare
150 ml - sos de rosii in stil grecesc
1 lingura rasa de pasta de rosii
2 catei de usturoi
1/4 - legaturi de patrunjel
150 ml - ulei extravirgin de masline
sare
Preparare
Se taie
vinetele felii de 1.5 cm grosime si se pune ulei intr-o cratita larga si se
prajesc feliile de vinete pana se rumenesc usor pe fiecare parte (cca 3 minute
/ parte). Vinetele se coc in transe, fara a le inghesui, adaugand ulei la
fiecare tura .Se scot vinetele fripte intr-un bol , iar daca ramane ulei in
cratita acesta se va scurge.
Se adauga
usturoiul strivit si se caleste un minut , apoi se adauga sosul si pasta de
rosii si 1/2 din patrunjelul tocat. Se aseaza feliile de vinete inapoi in
cratita si se presara cu sare. Se toarna 200 ml apa si se scutura tigaia sa se
aseze bine feliile in sos si cu o lingura luati sos si turnati peste vinetele
de deasupra. Se fierb si se da focul la mediu spre mic acestea se fierb zece minute
, acoperind oala cu un capac. In timpul fierberii nu amestecati in oala, doar o
scuturati cu miscari fata-spate, ca sa nu se rupa vinetele. Daca dupa acest
timp uleiul nu s-a adunat deasupra sosului (pe marginea cratiteti), mai
fierbeti fara capac inca cinci minute .La final se presara si restul
de patrunjel si se serveste calda .
POFTA BUNA !
Articol scris de dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu