INGREDIENTE :
700g
pulpa de pui dezosata
o
ceapa mare alba, taiata marunt
4
morcovi mari taiati felii
o
radacina mare de pastarnac taiata cubulete
2
radacini de patrunjel taiate cubulete
¼
dintr-o telina mare sau o telina mica, taiata cubulete
100ml
ulei de floarea soarelui
3
cartofi mari
1
litru bors
1.5-2
litri apa
3
galbenusuri
300 de ml
smantana grasa (30-35% grasime)
sare,
piper, dupa gust
tarhon
proaspat
MOD DE
PREPARARE :
In oala in care fierbem ciorba vom adauga
uleiul si ceapa deja calita , pana devine translucida. Adaugam apoi
radacinoasele taiate cubulete si morcovii, le calim impreuna cu ceapa 2-3
minute sau pana incep sa se inmoaie. Adaugam si carnea de pui, taiata cubulete.
Prajim si carnea pana isi schimba culoarea, condimentam cu sare si piper si
turnam borsul si apa. Lasam apoi sa fiarba
cca 10 minute din momentul in in care am pus-o la foc si apoi adaugam cartofii,
taiati cubulete mici. Cartofii fierb mai repede decat radacinoasele, de aceea
nu ii punem de la inceput. Cand carnea, cartofii si legumele sunt fierte, presaram
in ciorba sare si piper dupa gust , iar daca mai e nevoie punem si bors. Lasam
ciorba sa se racoreasca putin, iar apoi vom lua oala de pe foc.
Separat, intr-un bol mare, amestecam
smantana si galbenusurile, apoi se va lua cate putina ciorba din oala . Acest
continut se va amesteca pentru ca amestecul de oua si smantana sa nu
se taie. Cand am pus jumatate din cantitatea de ciorba in amestecul de
smantana, putem turna totul inapoi in oala, amestecam bine, adaugam si tarhonul
tocat si punem din nou pe foc, dar la foc mic, cca 5 minute, pentru ca tarhonul
sa isi elibereze aroma si galbenusurile sa se dilueze.
La sfarsit dupa ce sa racit putin se
poate servi cu smantana ,piper si ardei iute , acestea adaugandu-se dupa gustul
fiecaruia .
Pofta
buna !
Articol
scris de dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu