Ciorba de pui cu tarhon


INGREDIENTE :

700g pulpa de pui dezosata
o ceapa mare alba, taiata marunt
4 morcovi mari taiati felii
o radacina mare de pastarnac taiata cubulete
2 radacini de patrunjel taiate cubulete
¼ dintr-o telina mare sau o telina mica, taiata cubulete
100ml ulei de floarea soarelui
3 cartofi mari
1 litru bors
1.5-2 litri apa
3 galbenusuri
300 de ml smantana grasa (30-35% grasime)
sare, piper, dupa gust
tarhon proaspat


MOD  DE  PREPARARE :

In oala in care fierbem ciorba  vom adauga  uleiul si ceapa deja calita , pana devine translucida. Adaugam apoi radacinoasele taiate cubulete si morcovii, le calim impreuna cu ceapa 2-3 minute sau pana incep sa se inmoaie. Adaugam si carnea de pui, taiata cubulete. Prajim si carnea pana isi schimba culoarea, condimentam cu sare si piper si turnam borsul si apa. Lasam  apoi sa fiarba cca 10 minute din momentul in in care am pus-o la foc si apoi adaugam cartofii, taiati cubulete mici. Cartofii fierb mai repede decat radacinoasele, de aceea nu ii punem de la inceput. Cand carnea, cartofii si legumele sunt fierte, presaram in ciorba sare si piper dupa gust , iar daca mai e nevoie punem si bors. Lasam ciorba sa se racoreasca putin, iar apoi vom lua  oala de pe foc.

Separat, intr-un bol mare, amestecam smantana si galbenusurile, apoi se va lua cate putina ciorba din oala . Acest continut se va  amesteca  pentru ca amestecul de oua si smantana sa nu se taie. Cand am pus jumatate din cantitatea de ciorba in amestecul de smantana, putem turna totul inapoi in oala, amestecam bine, adaugam si tarhonul tocat si punem din nou pe foc, dar la foc mic, cca 5 minute, pentru ca tarhonul sa isi elibereze aroma si galbenusurile sa se dilueze.

La sfarsit dupa ce sa racit putin se poate servi cu smantana ,piper si ardei iute , acestea adaugandu-se dupa gustul fiecaruia .

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62 

Comentarii