Ciorba de stevie


Ingrediente :

2 legaturi de stevie
2 morcovi potriviti
1 telina mica
2 cepe potrivite
200 ml suc de rosii
zeama de la jumatate de lamaie
3 linguri ulei de masline
1 lingura 
1 legatura leustean
apa
 Mod de preparare :

Se spala bine si se taie marunt ceapa, morcovii si telina , iar apoi se va curate bine stevia inlaturandu-se cotoarele si nervurile groase. Stevia se va curate si se pun la fiert legumele taiate , in 3 l de apa, iar după 15 minute, timp in care au dat in clocot, se adauga stevia bine spalata si taiata in fasii scurte. Dupa 10 minute se va adauga sucul de rosii, se mai lasa la fiert incă 5 minute si se va pune in oala fulgii de drojdie inactiva, uleiul, lecitina de soia, sarea si zeama de lamaie (după gust).

Dupa ce ciorba a fiert se va opri focul si deasupra se va presara leustean taiat cat mai fin si se va servi cu smantana indiferent de sezon.

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62

Comentarii