Ingrediente
:
400
de gr de carne de pui cu os ( un piept pui , 2 pulpe inferioare si 2 pulpe
superioare )
2
Ardei grasi
2
bucati de Telina
2
cepe potrivite
300
gr de mantana
Otet
4
Galbenusuri de ou
Sare
Piper
2
Morcovi potriviti
2
bucati de Pastarnac
Patrunjel
Foi
de dafin
Mod de preparare
:
Se va pune carnea de pui la fiert intr-o
oala potrivita, timp in care vom taia in patru radacinoasele.Dupa ce carnea a
fiert , vom scoate carnea afara sa se raceasca, vom arunca apa si vom pune apa
rece . Apoi vom introduce carnea in apa rece, adaugam radacinoasele taiate ,
ardeiul,ceapa,piperul , foile de dafin si le vom lasa sa fiarba la foc mic.
Dupa ce au stat la fiert circa 45 de
minute , le scoatem afara sa se raceasca si vom strecura supa .Intre timp vom
toca patrunjelul foarte marunt si usturoiul il vom da pe o razatoare fina si
vom dezosa carnea care sa fiert foarte bine si o vom toca cu un cutit in
bucatele mici. Vom taia doar doua bucati de morcov in bucati mici, pe care le
vom adauga in supa pentru ai da o
culoare si un gust mai bun. Vom drege samantana cu galbenusurile intr-un bol cu
ajutorul unui tel ,iar la sfarsit vom pune supa fiarta intr-un castronel
impreuna cu smantana . Le vom amesteca foarte bine si le vom pune in oala ,
impreuna cu carnea déjà maruntita,vom pune morcovul,otet ( dupa gust)
,usturoiul si se lasa la fiert la foc mic .
Cand a fiert ciorba se va adauga
patrunjelul si leusteanul tocate marunt si se va condimenta cu putina sare .
Se va lasa putin sa se raceasca si se va
putea servi cu smantana si cu ardei iute , asta ramanad la aprecierea celor ce
o servesc .
Pofta buna !
Articol scris de
dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu