Ciorba radauteana


Ingrediente :
400 de gr de carne de pui cu os ( un piept pui , 2 pulpe inferioare si 2 pulpe superioare )
2 Ardei grasi
2 bucati de Telina
2 cepe potrivite
300 gr de mantana
Otet
4 Galbenusuri de ou
Sare
Piper
2 Morcovi potriviti
2 bucati de Pastarnac
Patrunjel
Foi de dafin

Mod de preparare :

Se va pune carnea de pui la fiert intr-o oala potrivita, timp in care vom taia in patru radacinoasele.Dupa ce carnea a fiert , vom scoate carnea afara sa se raceasca, vom arunca apa si vom pune apa rece . Apoi vom introduce carnea in apa rece, adaugam radacinoasele taiate , ardeiul,ceapa,piperul , foile de dafin si le vom lasa sa fiarba la foc mic.
Dupa ce au stat la fiert circa 45 de minute , le scoatem afara sa se raceasca si vom strecura supa .Intre timp vom toca patrunjelul foarte marunt si usturoiul il vom da pe o razatoare fina si vom dezosa carnea care sa fiert foarte bine si o vom toca cu un cutit in bucatele mici. Vom taia doar doua bucati de morcov in bucati mici, pe care le vom adauga in supa pentru ai  da o culoare si un gust mai bun. Vom drege samantana cu galbenusurile intr-un bol cu ajutorul unui tel ,iar la sfarsit vom pune supa fiarta intr-un castronel impreuna cu smantana . Le vom amesteca foarte bine si le vom pune in oala , impreuna cu carnea déjà maruntita,vom pune morcovul,otet ( dupa gust) ,usturoiul si se lasa la fiert la foc mic .
Cand a fiert ciorba se va adauga patrunjelul si leusteanul tocate marunt si se va condimenta cu putina sare .

Se va lasa putin sa se raceasca si se va putea servi cu smantana si cu ardei iute , asta ramanad la aprecierea celor ce o servesc .

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62

Comentarii