INGREDIENTE:
·
500 g cartofi
·
5 ouă mari
·
1 ceapă
·
5 linguri ulei
de măsline
·
sare și piper
după gust
MOD
DE PREPARARE:
Ingredientele principale pentru omleta spaniolă sunt ouăle și cartofii ,
dar se mai adaugă ceapă, chorizo, ton sau legume. Aceasta omleta se face foarte
repede , cu minimum de efort, din ingrediente ieftine. Tortila se poate
servi caldă sau rece ca aperitiv, mic-dejun sau chiar și prânz rapid la
birou. Pune apă la fiert
într-o oală mare. Se curate si se taie cartofii (cum vrei: cuburi ca
pentru tocană sau felii ca pentru prăjit) și se acestia se introduc în apa
clocotită si se fierb circa 5-7 minute. Între timp, se taie și călește
ceapa în 2 linguri de ulei, vreo 5 minute.
Se vor scurge cartofii
și se vor adauga peste ceapă. Călește-i,
întorcându-i din când în când, vreo 10 minute , iar intre timp se vor bate
ouăle cu sare și piper într-un vas separat.
Toarnă peste cartofi
când aceștia s-au făcut, dă mic de tot focul și lasă să se facă până când se
întărește. Întoarce pe partea cealaltă, fără să o rupi (poți să te ajuți de o
farfurie să faci asta) si se mai lasă să se facă încă 3-5 minute.
Dupa ce se va praji se va servi asa cum este , sau
peste ea se va pune branza rasa sau se va pune daca se doreste si mujdei de
usturoi .
Pofta buna !
Articol scris de dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu