OMLETĂ SPANIOLĂ CU CARTOFI – TORTILLA ESPANOLA


INGREDIENTE:
·          500 g cartofi
·          5 ouă mari
·          1 ceapă
·          5 linguri ulei de măsline
·          sare și piper după gust
MOD DE PREPARARE:
Ingredientele principale pentru omleta spaniolă sunt ouăle și cartofii , dar se mai adaugă ceapă, chorizo, ton sau legume. Aceasta omleta se face foarte repede , cu minimum de efort, din ingrediente ieftine. Tortila se  poate  servi caldă sau rece ca aperitiv, mic-dejun sau chiar și prânz rapid la birou. Pune apă la fiert într-o oală mare. Se curate si se taie cartofii (cum vrei: cuburi ca pentru tocană sau felii ca pentru prăjit) și se acestia se introduc în apa clocotită si se fierb circa 5-7 minute. Între timp, se taie și călește ceapa în 2 linguri de ulei, vreo 5 minute.
Se vor scurge cartofii și se vor adauga  peste ceapă. Călește-i, întorcându-i din când în când, vreo 10 minute , iar intre timp se vor bate ouăle cu sare și piper într-un vas separat.
Toarnă peste cartofi când aceștia s-au făcut, dă mic de tot focul și lasă să se facă până când se întărește. Întoarce pe partea cealaltă, fără să o rupi (poți să te ajuți de o farfurie să faci asta) si se mai lasă să se facă încă 3-5 minute.
Dupa  ce se va praji se va servi asa cum este , sau peste ea se va pune branza rasa sau se va pune daca se doreste si mujdei de usturoi .
Pofta  buna !
Articol scris de dodorel62

Comentarii