INGREDIENTE:
– 1 ardei roșu
– o ceapă mare, tocată
– 2 căței de usturoi
– o ceașcă de
mazăre congelată
– 3 roșii proaspete sau o cutie de
roșii la conservă
– 500 g midii congelate
– un piept de pui
– 1 kg de fructe de mare (caracatiță, calamar și file de pește)
– 3 cești de orez
– 500 g de creveți proaspeți (se
pot pune și congelați)
– pătrunjel proaspăt
– sare și piper după gust,
– șofran,
-apă,
-ulei
MOD DE
PREPARARE :
Se va pune la prăjit într-un wok pieptul de pui tocat cubulețe, condimentat
cu sare și piper. Între timp, se va toca ceapa, usturoiul și ardeiul roșu. După
ce este gata puiul, rumeniți ușor fructele de mare, și acestea se vor
condimenta, și apoi se vor pune la prajit împreună cu puiul. Căliți ceapa,
usturoiul și ardeiul, după care adăugați roșiile. După aceea puneți, puiul,
fructele de mare și midiile si se va adăuga
mazărea, orezul, apoi 5 ceșcuțe de apă fierbinte. Pentru a căpăta
culoarea specific se va adauga pun șofran. Lăsați-le să fiarbă până când apa a
fost absorbită sau s-a evaporat și s-a format o crustă subțire la suprafața
recipientului în care ați gătit. Deasupra se va pune creveții și pentru a fi
siguri că se vor face bine se va acoperi tigaia cu un capac. Între timp se
va toca pătrunjelul pe care îl puneți deasupra
când creveții sunt gata si se va mai lasa 3 minute și paella spaniolă e gata!
Pentru un gust autentic romanesc in loc de fructe de mare ,puteți folositi
carnea de pui, rață sau iepure. De a semenea mazărea se poate înlocui cu
fasole boabe si daca doriti sa adaugati si peste ,cel mai bun este somonul sau
codul .
La final paella se va servi calda cu lamaie , alaturi de un vin alb ,
aceasta fiind un adevarat deliciu .
Pofta
buna !
Articol
scris de dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu