INGREDIENTE
500 gr.de carne de vită tocată
400 gr. de penne(sau macaroane)
1 ceapă,1 catel usturoi
2 linguri ulei de măsline
100 gr. de unt
200 gr.de bulion(sau roşii pasate)
50 ml.de vin roşu
400 ml.de lapte
2-3 linguri de făină
3 ouă
·
200 gr.cascaval ras(am amestecat cu parmezan)
·
condimente: oregano uscat,scorţişoară măcinată,nucşoară 1
jumătate linguriţă,1 foaie dafin,sare,piper.
MOD DE PREPARARE
Pastele se fierb in apa cu putina sare
Se face un sos Ragu :
Ceapa şi usturoiul tocate plus foaia de dafin mărunţită se călesc uşor în ulei,se adaugă carnea tocată care se căleşte până îşi schimbă culoarea.Peste carne se adaugă oregano,scorţişoară,sare,piper.Se toarnă vinul şi se lasă 10 minute la fiert,după care se adaugă bulionul,se fierbe la foc mic până scade compoziţia.
Se face un sos Ragu :
Ceapa şi usturoiul tocate plus foaia de dafin mărunţită se călesc uşor în ulei,se adaugă carnea tocată care se căleşte până îşi schimbă culoarea.Peste carne se adaugă oregano,scorţişoară,sare,piper.Se toarnă vinul şi se lasă 10 minute la fiert,după care se adaugă bulionul,se fierbe la foc mic până scade compoziţia.
Sosul Mornay:
Untul se topeşte şi peste el se toarnă amestecul de făină cu
lapte(ca o smantana mai groasă,fără cocoloaşe).Se bate cu telul până se
îngroaşă.Se lasă la răcit şi se adaugă nucşoara,sare,piper,ouale
bătute,turnate ăn fir subţire şi 2 treimi din caşcavaluil ras.Se amestecă bine.
POFTA BUNA !
Articol scris de
dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu