Pastitio cu carne de vită

INGREDIENTE

         500 gr.de carne de vită tocată
        400 gr. de penne(sau macaroane)
        1 ceapă,1 catel usturoi
        2 linguri ulei de măsline
       100 gr. de unt
        200 gr.de bulion(sau roşii pasate)
        50 ml.de vin roşu
         400 ml.de lapte
         2-3 linguri de făină
      3 ouă
·         200 gr.cascaval ras(am amestecat cu parmezan)
·         condimente: oregano uscat,scorţişoară măcinată,nucşoară 1 jumătate linguriţă,1 foaie dafin,sare,piper.

MOD DE PREPARARE

Pastele se fierb in apa cu putina sare
Se face un sos Ragu :
Ceapa şi usturoiul tocate plus foaia de dafin mărunţită se călesc uşor în ulei,se adaugă carnea tocată care se căleşte până îşi schimbă culoarea.Peste carne se adaugă oregano,scorţişoară,sare,piper.Se toarnă vinul şi se lasă 10 minute la fiert,după care se adaugă bulionul,se fierbe la foc mic până scade compoziţia.

Sosul Mornay:

Untul se topeşte şi peste el se toarnă amestecul de făină cu lapte(ca o smantana mai groasă,fără cocoloaşe).Se bate cu telul până se îngroaşă.Se lasă la răcit şi se adaugă nucşoara,sare,piper,ouale bătute,turnate ăn fir subţire şi 2 treimi din caşcavaluil ras.Se amestecă bine.

POFTA  BUNA !

Articol scris de dodorel62

Comentarii