INGREDIENTE
500 gr de faina
250 ml de apa
35 ml de ulei
5 gr de sare
umplutura:
·
500 gr de praz curatat( numai partea alba)
·
250 gr de branza
·
2 oua
·
sare,dupa gust ,piper
MOD DE PREPARARE
Se prepara un aluat din toate ingredientele ( daca
este prea lipicios se mai adauge faina ) si se lasa 30 minute sa se odihneasca.
Se prepara umplutura : prazul spalat se taie in felli de 2 cm si se aseaza in oala lata cu putina apa si ulei de masline ,sare si piper,se fierb la un foc mic cu capac pana se inmoaie ,se trage de pe foc si se adauga branza si ouale,se lasa la o parte pana la folosire.
Apoi se ipmarte aluatul in 6 mingi de tenis si se deschid foile de marimea tavii pe care vom folosii. Se pun foile in tava unsa, una peste alta unse cu ulei de floarea soarelui intre ele(primele 3 foi).
In tava se adauga umplutura ,se intinde pe toata suprafata foii si se continua cu celelalte 3 foi care se intind si se depun una peste alta dupa ce s-a uns fiecare cu putin ulei inainte.
Se unge si ultima foaie cu putin ulei si se portioneaza placinta in portii patrate inainte de a se coace.
Se va pune in cuptor preancalzit pentru 10 minute la 250 de grade si 30 minute la 190 de grade cu aer (pana se rumeneste)
Placinta se seveste calda dupa o jumatate de ora
Se prepara umplutura : prazul spalat se taie in felli de 2 cm si se aseaza in oala lata cu putina apa si ulei de masline ,sare si piper,se fierb la un foc mic cu capac pana se inmoaie ,se trage de pe foc si se adauga branza si ouale,se lasa la o parte pana la folosire.
Apoi se ipmarte aluatul in 6 mingi de tenis si se deschid foile de marimea tavii pe care vom folosii. Se pun foile in tava unsa, una peste alta unse cu ulei de floarea soarelui intre ele(primele 3 foi).
In tava se adauga umplutura ,se intinde pe toata suprafata foii si se continua cu celelalte 3 foi care se intind si se depun una peste alta dupa ce s-a uns fiecare cu putin ulei inainte.
Se unge si ultima foaie cu putin ulei si se portioneaza placinta in portii patrate inainte de a se coace.
Se va pune in cuptor preancalzit pentru 10 minute la 250 de grade si 30 minute la 190 de grade cu aer (pana se rumeneste)
Placinta se seveste calda dupa o jumatate de ora
POFTA BUNA !
Articol scris de
dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu