Tortila romaneasca


Ingrediente :
Cartofi
Ulei
Piper
Lapte
Oua
Branza
Sunca
Vegeta
Usturoi
Otet
Patrunjel

Mod de preparare :

Se vor curata cartofii , se spala si se dau pe razatoare sau se taie foarte subtiri si dupa ce uleiul se incinge cartofii se vor pune la prajit intr-o tigaie inalta.
Separat intr-o alta tigaie se pune sunca taiata cubulete la prajit pana cand se va rumeni putin.
Intr-un castron se vor pune ouale,piper,vegeta si laptele si se vor mixa cu mixerul pana se va omogeniza aluatul .
Intr-un castron se va prepara mujdeiul de usturoi , care consta din usturoi zdrobit,apa calduta,ulei,otet si putina vegeta si se amesteca pana ce continutul devine omogen .
Cand cartofii sunt deja putin prajiti , peste ei se va adauga sunca si apoi se va adauga si ouale deja mixate .
Se va lasa sa se prajeasca bine pe o parte , apoi cu o spatula se va intoarce continutul si se va lasa sa se prajeasca bine .
Dupa ce continutul a fost prajit pe ambele parti , se va opri focul si peste continut se va presara patrujel maruntit . Cu ajutorul unei furculite se va intepa continutul si peste el se va turna mujdeiul deja facut si se va acoperi tigaia cu un capac. Dupa un timp mic se va scoate continutul din tigaie se va aseza pe o farfurie si se va proportiona . Acesta se va putea servii asa cum este sau se va putea servii si cu zacusca de ciuperci , fiind un adevarat deliciu.

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62

Comentarii