Ingrediente
:
Cartofi
Ulei
Piper
Lapte
Oua
Branza
Sunca
Vegeta
Usturoi
Otet
Patrunjel
Mod de preparare
:
Se
vor curata cartofii , se spala si se dau pe razatoare sau se taie foarte
subtiri si dupa ce uleiul se incinge cartofii se vor pune la prajit intr-o
tigaie inalta.
Separat
intr-o alta tigaie se pune sunca taiata cubulete la prajit pana cand se va
rumeni putin.
Intr-un
castron se vor pune ouale,piper,vegeta si laptele si se vor mixa cu mixerul
pana se va omogeniza aluatul .
Intr-un
castron se va prepara mujdeiul de usturoi , care consta din usturoi zdrobit,apa
calduta,ulei,otet si putina vegeta si se amesteca pana ce continutul devine
omogen .
Cand
cartofii sunt deja putin prajiti , peste ei se va adauga sunca si apoi se va
adauga si ouale deja mixate .
Se
va lasa sa se prajeasca bine pe o parte , apoi cu o spatula se va intoarce
continutul si se va lasa sa se prajeasca bine .
Dupa
ce continutul a fost prajit pe ambele parti , se va opri focul si peste
continut se va presara patrujel maruntit . Cu ajutorul unei furculite se va
intepa continutul si peste el se va turna mujdeiul deja facut si se va acoperi
tigaia cu un capac. Dupa un timp mic se va scoate continutul din tigaie se va
aseza pe o farfurie si se va proportiona . Acesta se va putea servii asa cum
este sau se va putea servii si cu zacusca de ciuperci , fiind un adevarat
deliciu.
Pofta buna !
Articol scris de
dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu