Ingrediente:
700
grame de cartofi,
4
linguri de unt,
1
linguriță de cimbru,
sare
după gust,
piper
negru (măcinat) după gust,
1
lingură de suc de lămâie,
2
căței de usturoi.
Mod de preparare:
Pentru
început se încălzește cuptorul la 250 grade Celsius si se amestecă untul topit
cu sare, piper și cimbru.
Cartofii
se taie rapid în felii groase de 2-3 cm , iar feliile de cartofi se trec prin
amestecul de unt și condimente. Cartofii apoi se aseaza bine într-o tavă
adâncă, într-un singur strat. Se dau la cuptor și coace timp de 15 minute pe o
parte , apoi se va scoate tava din cuptor şi se vor întoarce cartofii pe partea
ceilalta. Dacă doriți, puteți turna puțin suc de lămâie peste cartofi şi
adăugați usturoiul tocat. Mai coaceți în cuptor timp de încă 15 minute şi sunt
gata , iar la final puteți decora cu cartofii cu pătrunjel.
Pofta buna !
Articol scris de
dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu