Cartofi la tavă


Ingrediente: 
700 grame de cartofi,
4 linguri de unt,
1 linguriță de cimbru,
sare după gust,
piper negru (măcinat) după gust,
1 lingură de suc de lămâie,
2 căței de usturoi.
Mod de preparare: 
Pentru început se încălzește cuptorul la 250 grade Celsius si se amestecă untul topit cu sare, piper și cimbru.
Cartofii se taie rapid în felii groase de 2-3 cm , iar feliile de cartofi se trec prin amestecul de unt și condimente. Cartofii apoi se aseaza bine într-o tavă adâncă, într-un singur strat. Se dau la cuptor și coace timp de 15 minute pe o parte , apoi se va scoate tava din cuptor şi se vor întoarce cartofii pe partea ceilalta. Dacă doriți, puteți turna puțin suc de lămâie peste cartofi şi adăugați usturoiul tocat. Mai coaceți în cuptor timp de încă 15 minute şi sunt gata , iar la final puteți decora cu cartofii cu pătrunjel.

Pofta buna !
Articol scris de dodorel62

Comentarii