Ciorba de Miel




INGREDIENTE:

600 grame de  carne de miel cu os (piept, coastă, gât)
1 legatura de ceapă verde
100 grame de morcovi potriviti
100 grame de  păstârnac şi pătrunjel rădăcină
1 ţelină potrivit de mare
 50 grame de unt
500 ml de borş
200 ml de smântână
1 gălbenuş de ou
1 legatura de pătrunjel verde
1 legatura de leuştean verde

MOD  DE  PREPARARE:

 Carnea de miel se spală bine, se taie in bucăţi şi se pune la fiert intr-o oala cu circa 1,5-2 l de apă in care se va adauga un praf de sare. Se spumează şi se adaugă ceapa verde tăiată mărunt, apoi se acoperă şi se lasă să fiarbă la foc mic.
 Morcovii, ţelina, păstârnacul şi rădăcina de pătrunjel se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe si apoi se călesc într-o tigaie cu unt şi se adaugă imediat la supă. Se lasă să fiarbă în continuare aproximativ o oră, până când se înmoaie carnea şi toate legumele , apoi se scoate carnea fiartă din supă, se curăţă de oase, se taie cubuleţe şi se pune din nou la supă.
Se adaugă borşul fiert separat cu câteva fire de leuştean, se lasă să dea în clocot, se spumează şi se drege cu gălbenuş şi smântână. Se aromează cu pătrunjel şi leuştean verde tocate mărunt.

Pofta buna !
Articol scris de dodorel62

Comentarii