INGREDIENTE:
600
grame de carne de miel cu os (piept,
coastă, gât)
1
legatura de ceapă verde
100
grame de morcovi potriviti
100
grame de păstârnac şi pătrunjel rădăcină
1
ţelină potrivit de mare
50
grame de unt
500
ml de borş
200
ml de smântână
1
gălbenuş de ou
1
legatura de pătrunjel verde
1
legatura de leuştean verde
MOD
DE PREPARARE:
Carnea de miel se spală bine, se taie in bucăţi
şi se pune la fiert intr-o oala cu circa 1,5-2 l de apă in care se va adauga un
praf de sare. Se spumează şi se adaugă ceapa verde tăiată mărunt, apoi se
acoperă şi se lasă să fiarbă la foc mic.
Morcovii, ţelina, păstârnacul şi rădăcina de
pătrunjel se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe si apoi se călesc într-o
tigaie cu unt şi se adaugă imediat la supă. Se lasă să fiarbă în continuare
aproximativ o oră, până când se înmoaie carnea şi toate legumele , apoi se
scoate carnea fiartă din supă, se curăţă de oase, se taie cubuleţe şi se pune
din nou la supă.
Se adaugă borşul fiert
separat cu câteva fire de leuştean, se lasă să dea în clocot, se spumează şi se
drege cu gălbenuş şi smântână. Se aromează cu pătrunjel şi leuştean verde
tocate mărunt.
Pofta
buna !
Articol
scris de dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu