INGREDIENTE :
Măruntaiele
de la un miel (inima, rinichi, ficat, plămâni, splină),
5
legături de ceapă verde,
2
legături de usturoi verde,
2 legături de pătrunjel,
2 legături de pătrunjel,
2
legături de mărar,
1
legătură de leurdă,
1
legătură de lobodă,
8
ouă,
sare,
sare,
piper,
1
lingură de ulei de măsline,
făină
- 1 praf,
prapurul
de la miel,
condimente
diferite (1 foaie de
dafin, boabe de piper, 1 crenguţa de cimbru),
dafin, boabe de piper, 1 crenguţa de cimbru),
1
morcov,
1
pastarnac.
MOD DE PREPARARE:
MOD DE PREPARARE:
Se
va spăla bine măruntaiele de miel şi se vor pune la fiert într-o cratiţă cu
apă,adaugandu-se o linguriţă de sare, boabe de piper, foaia de dafin şi
rădăcinoasele, tăiate rondele mari. Toate aceste ingredient se vor lasa sa
fiarba ,iar spuma rezultata se va inlatura cu o supiera pana cand acestea s-au
înmuiat . Între timp se va curăţa ceapa
şi usturoiul şi le veti tăia in bucati mai mari. După ce au fiert, scoateţi
organele din apă şi le lăsaţi să se răcească , apoi le tăiaţi cuburi şi le
puneţi într-un castron încăpător.Pentru ai pastra mirosul si gustul acestor
organe ,ele se vor toca cu cutitul si nu se vor trece prin masina de tocat.
Se va adăuga ceapa şi usturoiul, verdeaţa şi ouăle bătute si se va amesteca bine, condimentati şi continuaţi omogenizarea pan ace veti avea o pasta . Turnaţi compoziţia rezultată în forma dorită, tapetată cu ulei de măsline şi făină, dar şi cu prapur de miel. Daca doriti in interiorul drobului puteti pune si oua fierte tari si veti obtine un gust delicious .Mare atentie la marginile prapurului, ele trebuie să rămână în afară, până în momentul închiderii drobului, având grijă să nu se rupă. La final se va acoperi drobul cu prapurul rămas pe margine. Înainte de a închide drobul, puteţi dispune la suprafaţă rondele din morcovul fiert şi frunze de pătrunjel, pentru un aspect mai plăcut.
Introduceţi tava astfel pregătită în cuptorul încins la 170°C şi lăsaţi până când prapurul se rumeneşte la suprafaţă.
Se va adăuga ceapa şi usturoiul, verdeaţa şi ouăle bătute si se va amesteca bine, condimentati şi continuaţi omogenizarea pan ace veti avea o pasta . Turnaţi compoziţia rezultată în forma dorită, tapetată cu ulei de măsline şi făină, dar şi cu prapur de miel. Daca doriti in interiorul drobului puteti pune si oua fierte tari si veti obtine un gust delicious .Mare atentie la marginile prapurului, ele trebuie să rămână în afară, până în momentul închiderii drobului, având grijă să nu se rupă. La final se va acoperi drobul cu prapurul rămas pe margine. Înainte de a închide drobul, puteţi dispune la suprafaţă rondele din morcovul fiert şi frunze de pătrunjel, pentru un aspect mai plăcut.
Introduceţi tava astfel pregătită în cuptorul încins la 170°C şi lăsaţi până când prapurul se rumeneşte la suprafaţă.
La
final cand drobul este gata rumenit,el
se va scoate din cuptor si se va lasa afara la racit . Dupa ce s-a racit acesta
se va putea servi fie cu mustar , fie cu TZATIKTI
( eu asa prefer) , alaturi de un vin alb sau rosu si este un adevarat
deliciu !
Pofta
buna !
Articol
scris de dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu