Carnati si sunca
afumata la ceaun super gustoasa si apetisanta este o mancare
foarte buna . Carnati
si sunca afumata la ceaun super gustoasa si apetisanta este o
mancare mult ravnita de romani . Acest fel de mancare se poate gati la
ceaun, in aer liber. Este si mai gustoasa si mai delicioasa . Aceasta mancare
se face pentru mai multe portii . Pentru a face aceasta gustoasa mancare avem
nevoie de anumite ingrediente . Principalele ingrediente care se folosesc sunt
urmatoarele :
Ingrediente
pentru fasolea cu carnati si sunca afumata la ceaun:
carnati afumati 1,5 kg
sunca afumata 1,5 kg
700 g fasole boabe uscata
sare,
piper,
boia dulce
3 foi de dafin
50 ml ulei (2 – 3 linguri)
2 cepe medii
4 morcovi
1 cutiuta pasta concentrata de rosii
tarhon verde
Mod de preparare
fasolea cu carnati si sunca afumata :
Fasolea boabe uscata trebuie sa stea la
inmuiat in apa rece macar 8 ore . In acest timp se va schimba apa rece de 3
ori.
Se pune la foc iute la fiert si se asteapta
vreo 2-3 ore ca acesta sa fie facut. Daca scade apa va trebui completata.
Nu mai pun sare pentru ca sunca si carnatii
afumati sunt de obicei destul de sarate. Am asezat carnatul si sunca afumata in
oala si am turnat apa cat sa le acopere. L-am cronometrat si in 45 de minute carnatii
si sunca au fost gata . Carnatii si
sunca afumata nu trebuie sa fie complet fierte. Nu se vor fierbe mult pentru ca
ele vor mai fierbe si in mancarea cu fasole.
Inainte de a le pune la fiert cu fasolea
carnatii si sunca se vor taia . Acestea se vor taia in felii potrivite .
Pentru ca totul sa fie bine am pus la fiert
fasolea inmuiata. Am scurs fasolea de apa in care a stat la inmuiat si si am
pus-o intr-o oala incapatoare .
Am acoperit-o cu apa rece si am pus-o la
fiert. De cand a inceput sa clocoteasca am cronometrat 15-20 minute dupa
care am scurs apa. Astfel fasolea devine mai usor digerabila si nu da balonari
si flatulatie .
Am curatat si tocat ceapa. Morcovii i-am taiat
rondele. Intr-o tigaie am calit ceapa si morcovii in 2 linguri de ulei, la foc
mic. Am presarat si un pic de sare care sa ajute la inmuierea lor. Am calit
amestecul cam 5 minute, amestecand ocazional in tigaie. Intr-un castron mic am
desfacut pasta concentrata de rosii in 2 polonice .
Apoi am pus ulei in ceaun si in apoi am adugat
atat carnatii , sunca cat si fasolea si ingredientele . Am turnat acest sos
peste legumele calite din tigaie in ceaun . Am adaugat si 1 foaie de
dafin si 2 lingurite de boia dulce (paprika). Cu putin timp de a se fierbe
fasolea se va adauga tarhonul .
Fasolea
cu carnati si sunca la ceaun super gustoasa si apetisanta se apropie de final :
Din cand in cand se amesteca cu o lingura mare
de lemn in ceaun ( bograci ) . Cand se apropie de final focul la ceaun se lasa
mai moale . Se verifica din cand in cand boabele din ceaun . Cand boabele si
carnea sunt moi atunci ceaunul ce va lua de pe foc .
Fasolea cu carnati si sunca se poate servi asa
fierbinte sau se poate lasa putin sa se mai raceasca . Fasolea cu carnati si
sunca se serveste cu niste crotoane alaturi de diferite muraturi si ardei iute
.
Cele mai gustoase muraturi sunt castravetii si
gogosarii acrii sau cu varza murata sau cu muraturui asortate .
Ca si bautura este bine venita o tuica buna de
pruna sau o palinca !
Pofta buna !
Articol scris de dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu