Ingrediente:
500
gr de cartofi,
500
gr de ciuperci,
2
ceapăe potrivite,
1
morcov mare,
3linguri
de ulei rafinat,
1/2
legături de mărar,
1/2
legături de pătrunjel,
1
linguriță de sare,
1
linguriță de piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Se curăţă cartofii, se taie cuburi și se pun la
fiert într-o cratiță cu apă , iar când sunt fierţi, îi scurgeți de apă și
preparați un piure moale cu margarină. Asezonați cu sare si piper și amestecați
continutul obtinut.
Curățați
apoi ceapa și morcovul, le tăiați cubulețe și le căliți în uleiul încins , pana
când devin moi iar apoi le veti lua de pe foc.
Spălați
ciupercile, tăiați-le felii mărunte și le căliți într-o tigaie fără ulei , apoi
amestecați periodic până scade toată apa.
Într-un bol amestecați ciupercile călite cu amestecul călit de ceapă și morcov,
adăugați mărarul și pătrunjelul tocate mărunt și potriviți de sare și piper.
Ungeți
cu margarină un vas temorezistent și așezați un strat de cartofi, urmează
stratul din legumele călite și acoperiți cu ultimul strat de cartofi. Faceți cu
o lingură niște adâncituri în compoziţie pentru a se putea coace mai repede .
Se va
introduce tava în cuptorul preîncălzit
la temperatura de 180°C, pentru 30 de minute , apoi se va scoate afara si se va
lasa sa se raceasca putin , dupa care se poate servi fie calda , fie rece.
Fiindca tot am intrat in postul pastelui ,care este
cel mai lung post din an ,aceasta reteta este bine venita fiins usor de realizat si tot odata este si o
mancare usoara pentru organism .
Pofta
buna !
Articol
scris de dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu