Musaca de post, cu cartofi şi ciuperci


Ingrediente:

500 gr de cartofi,
500 gr de ciuperci,
2 ceapăe potrivite,
1 morcov mare,
3linguri de ulei rafinat,
55 gr de margarină vegetală,
1/2 legături de mărar,
1/2 legături de pătrunjel,
1 linguriță de sare,
1 linguriță de piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Se curăţă cartofii, se taie cuburi și se pun la fiert într-o cratiță cu apă , iar când sunt fierţi, îi scurgeți de apă și preparați un piure moale cu margarină. Asezonați cu sare si piper și amestecați continutul obtinut.
Curățați apoi ceapa și morcovul, le tăiați cubulețe și le căliți în uleiul încins , pana când devin moi iar apoi le veti lua de pe foc.
Spălați ciupercile, tăiați-le felii mărunte și le căliți într-o tigaie fără ulei , apoi amestecați periodic până scade toată apa.
Într-un bol amestecați ciupercile călite cu amestecul călit de ceapă și morcov, adăugați mărarul și pătrunjelul tocate mărunt și potriviți de sare și piper.
Ungeți cu margarină un vas temorezistent și așezați un strat de cartofi, urmează stratul din legumele călite și acoperiți cu ultimul strat de cartofi. Faceți cu o lingură niște adâncituri în compoziţie pentru a se putea coace mai repede .
Se va introduce  tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 30 de minute , apoi se va scoate afara si se va lasa sa se raceasca putin , dupa care se poate servi fie calda , fie rece.

Fiindca tot am intrat in postul pastelui ,care este cel mai lung post din an ,aceasta reteta este bine venita fiins  usor de realizat si tot odata este si o mancare usoara pentru organism .
Pofta buna !
Articol scris de dodorel62

Comentarii