O placinta cu dovleac apetisanta super delicioasa care se face foarte rapid . O placinta cu dovleac apetisanta super delicioasa este o placinta care nu necesita multe ingredient. Aceasta placinta se poate face in orice perioada a anului . Este o placinta usoara care se poate manca fara probleme. Pentru a face aceasta placinta avem nevoie de anumite ingrediente. Principalele ingrediente de care avem nevoie sunt urmatoarele
Ingrediente placinta cu dovleac apetisanta super delicioasa:
1 kg de dovleac ras
100 gr de unt
125 gr de zahar
400 gr foi de placinta
subtiri
100 gr unt sau 50 g
unt+50 g ulei pentru uns foile
vanilie/scortisoara (optional)
Mod de preparare placinta cu dovleac apetisanta:
Se va curati dovleacul
de coaja si il apoi il vom da pe o razatoare . Razatoarea trebuie sa fie cu
gauri mari. Dovleacul deja dat pe razatoare
il vom amesteca cu zaharul si untul taiat in bucatele. Apoi acest
continut trebuie sa il punem intr-o cratita incapatoare. Aceasta cratita se da
la pe foc mic pentru a il cali putin .
Intreg continutul il calim cam cca 15 minute .
Dupa acaesta vom stinge
focul si lasam continutul din cratita sa
se raceasca complet.
Apoi vom topi untul si il lasam sa se raceasca . Dupa ce untul sa racit, urmeaza s a il punem pe foaia de placinta . Apoi intindem o foaie de placinta in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Foaia de placinta o ungem cu unt topit pe intreaga suprafata. Apoi vom adauga peste prima foaie o a doua foaie de placinta. Apoi aceasta foaie de placinta o vom unge si pe ea cu unt.
Dupa ce o ungem cu unt si peste a doua foaie asezam si cea de a treia foaie . La final adaugam si ultima foaie de placinta pe care o ungem din nou cu putin unt. Punem un sfert din compozitia de dovleac deasupra foilor. Apoi vom plia capetele foii peste umplutura si apoi formam un rulou.
Placinta cu dovleac data la cuptorul preincalzit
Ungem placinta cu dovleac cu putin unt sau ulei . Apoi vom introduce tava cu placinta la cuptorul deja incins. Aceasta placinta va trebui sa o coacem la o temperature de 180°C. Placinta trebuie sa o tinem in cuptor preincalzit, pentru 30-35 minute. Dupa ce sa terminta de copt placinta se va scoate afara din cuptor . Placinta trebuie sa fie lasata afara sa se raceasca .
Dupa ce sa racit , placinta va fii presarata cu zahar pudra Apoi placinta cu dovleac se va taia in bucati mai mici .
Pofta buna!
Articol scris de dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu