Ingrediente:
3 oua,
3 linguri faina de castane,
2 linguri faină alba
5 linguri ulei de cocos extravirgin
250 ml de lapte,
un praf de sare.
Mod de pregătire:
Se bat ouăle, se adaugă laptele, făina
de castane, făina alba, sarea, uleiul. Se
amestecă bine și se dă la frigider pt 30
min să se odihneasca. Se fac clătite pe care putem sa le umplem cu dulceață
fără zahăr.
Făina de castane este o făină dulce de culoare brun deschis,
obținută prin uscarea și măcinarea fină a castanelor comestibile cultivate la
altitudini de 450-900 m.
Este mult mai bogată în proprietăți nutritive decât cartoful și de
aceea, făina de castane poate fi pregatita cu unt și lapte pentru a înlocui cu
succes piureul de cartofi. Făina
de castane are proprietăți nutritive valoroase și este recomandată și in
alimentația copiilor cărora le oferiți astfel o alimentație deosebit de bogată
în vitamine, minerale, oligoelemente, nutrienți.
Valori nutriționale
medii (%) per 100 g:
Proteine:
6,19 %
Grăsimi,
din care: 3,62 %
Acizi
grași saturați: 0,53 %
Carbohidrați:
78,84 %
Zahăr:
0,0
%
Sare:
4 mg
Valoare
energetică: 372 Kcal/ 1577 KJ
Pofta buna !
Articol scris de
dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu