Rețeta de Clătite cu faină de castane:




Ingrediente:

3 oua,
3 linguri faina de castane,
2 linguri faină alba
5 linguri ulei de cocos extravirgin
250 ml de lapte,
un praf de sare.                                                                          

Mod de pregătire:

Se bat ouăle, se adaugă laptele, făina de castane, făina alba, sarea, uleiul. Se
amestecă bine și se dă la frigider pt 30 min să se odihneasca. Se fac clătite pe care putem sa le umplem cu dulceață fără zahăr.


Făina de castane este o făină dulce de culoare brun deschis, obținută prin uscarea și măcinarea fină a castanelor comestibile cultivate la altitudini de 450-900 m. 
Este mult mai bogată în proprietăți nutritive decât cartoful și de aceea, făina de castane poate fi pregatita cu unt și lapte pentru a înlocui cu succes piureul de cartofi. Făina de castane are proprietăți nutritive valoroase și este recomandată și in alimentația copiilor cărora le oferiți astfel o alimentație deosebit de bogată în vitamine, minerale, oligoelemente, nutrienți.
  
Valori nutriționale medii (%) per 100 g:

Proteine:                      6,19 %
Grăsimi, din care:        3,62 %
Acizi grași saturați:     0,53 %
Carbohidrați:               78,84 %
Zahăr:                          0,0 %
Sare:                            4 mg
Valoare energetică:     372 Kcal/ 1577 KJ

Pofta buna !
Articol scris de dodorel62

Comentarii