Ingrediente
:
1 kg de carne de miel
8-10 legături de ceapă verde
8-10 legături de usturoi verde
2 linguri de pastă de tomate
Ulei
1 lingură de făină
sare şi piper
zeamă de lămâie
Mod
de preparare :
Carnea se spală foarte
bine în apă rece, după ce se curăţă cât mai frumos de pieliţe,iar ceapa şi
usturoiul se pun în funcţie de gusturi, câte 8 legături din fiecare sunt si
sunt foarte bune .
Se va pune 4 linguri de
ulei într-o cratiţă sau tigaie,lasandu-se sa se incinte si apoi se va pune carnea de miel si se lasă să se prăjească
un pic pe ambele părţi. După aceea, se adaugă o cană de apă şi se lasă la fiert
înăbuşit, cel mai bine , până fierbe carnea. Apoi se curăţă şi se spală bine
ceapa şi usturoiul , acestea taindu-se in bucăţi nu foarte mari, dar nici
foarte mici. Pentru că este o cantitate semnificativă, se căleşte în câteva
tranşe în puţin ulei încins iar când carnea este pe jumătate fiartă, se adaugă
şi ceapa şi usturoiul, gata călite. Dupa aceia se mai pune o cană de apa peste
ele şi se lasă din nou la fiert.
Sosul de tomate, cu făina
şi zeama de lămâie se amestecă separat, apoi se condimentează cu sare şi piper,
diluindu-se cu puţină apă şi se adaugă
la stufatul de miel. După ce s-a pus
sosul, se amestecă uşor şi se mai lasă puţin pe foc mic ,iar intre timp, se
pregăteşte cuptorul, care se încinge la 180 de grade.
Compoziţia dastfel
obtinuta se transferă într-un vas termorezistent şi se lasă la cuptor până scade
sosul la consistenţa dorită acesta servindu-se cald sau fierbinte , dupa preferinte .
Poftă
bună!
Articol
scris de dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu