Stufatul de miel


Ingrediente :

1 kg de carne de miel
8-10 legături de ceapă verde
8-10 legături de usturoi verde
2 linguri de pastă de tomate
Ulei
1 lingură de făină
sare şi piper
zeamă de lămâie


Mod de preparare :

Carnea se spală foarte bine în apă rece, după ce se curăţă cât mai frumos de pieliţe,iar ceapa şi usturoiul se pun în funcţie de gusturi, câte 8 legături din fiecare sunt si sunt foarte bune .
Se va pune 4 linguri de ulei într-o cratiţă sau tigaie,lasandu-se sa se incinte si apoi se va  pune carnea de miel si se lasă să se prăjească un pic pe ambele părţi. După aceea, se adaugă o cană de apă şi se lasă la fiert înăbuşit, cel mai bine , până fierbe carnea. Apoi se curăţă şi se spală bine ceapa şi usturoiul , acestea taindu-se in bucăţi nu foarte mari, dar nici foarte mici. Pentru că este o cantitate semnificativă, se căleşte în câteva tranşe în puţin ulei încins iar când carnea este pe jumătate fiartă, se adaugă şi ceapa şi usturoiul, gata călite. Dupa aceia se mai pune o cană de apa peste ele şi se lasă din nou la fiert.
Sosul de tomate, cu făina şi zeama de lămâie se amestecă separat, apoi se condimentează cu sare şi piper, diluindu-se  cu puţină apă şi se adaugă la stufatul de miel.  După ce s-a pus sosul, se amestecă uşor şi se mai lasă puţin pe foc mic ,iar intre timp, se pregăteşte cuptorul, care se încinge la 180 de grade.
Compoziţia dastfel obtinuta se transferă într-un vas termorezistent şi se lasă la cuptor până scade sosul la consistenţa dorită acesta servindu-se  cald sau fierbinte , dupa preferinte .

Poftă bună!
Articol scris de dodorel62

Comentarii