Budincă de tăieței cu brânză



Budinca de taietei cu branza de vaci este un desert foarte bun si usor de facut si se poate manca atat la pranz cat si seara.

Ingrediente

400 de grame de tăieței,
800 g brânză de vaci,
200 g stafide, esență de rom,
apă, cinci ouă mari,
150 g zahăr tos,
150 g zahăr pudră,
miezul de la o păstaie de vanilie
un praf de sare.

Mod de preparare

Începem prin a rehidrata stafidele în apă cu rom. Separăm ouăle și frecăm timp de zece minute, cu mixerul la viteză mare, gălbenușurile cu 150 g zahăr pudră și vanilia. Adăugăm brânza, stafidele și coaja de la o lămâie, după care amestecăm.
Separat fierbem tăiețeii în patru litri de apă, timp de șase minute. Îi scurgem bine și îi adăugăm peste amestecul de brânză. Omogenizăm, după care adăugăm albușurile bătute cu zahărul tos și un praf de sare. Spuma de albuș se adaugă treptat și se încorporează cu lingura de lemn.
Turnăm compoziția în forma de copt unsă cu unt și o dăm la cuptor 30-35 de minute, la 180°C, până e frumos rumenită și face o crustă crocantă.

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62

Comentarii