Budinca de taietei cu
branza de vaci este un desert foarte bun si usor de facut si se poate manca
atat la pranz cat si seara.
Ingrediente
400 de grame de tăieței,
800 g brânză de vaci,
200 g stafide, esență de
rom,
apă, cinci ouă mari,
150 g zahăr tos,
150 g zahăr pudră,
miezul de la o păstaie de
vanilie
un praf de sare.
Mod de preparare
Începem prin a rehidrata
stafidele în apă cu rom. Separăm ouăle și frecăm timp de zece minute, cu
mixerul la viteză mare, gălbenușurile cu 150 g zahăr pudră și vanilia. Adăugăm
brânza, stafidele și coaja de la o lămâie, după care amestecăm.
Separat fierbem tăiețeii
în patru litri de apă, timp de șase minute. Îi scurgem bine și îi adăugăm peste
amestecul de brânză. Omogenizăm, după care adăugăm albușurile bătute cu zahărul
tos și un praf de sare. Spuma de albuș se adaugă treptat și se încorporează cu
lingura de lemn.
Turnăm compoziția în forma
de copt unsă cu unt și o dăm la cuptor 30-35 de minute, la 180°C, până e frumos
rumenită și face o crustă crocantă.
Pofta buna !
Articol scris de dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu