Salata
verde este foarte bogată în vitamine și se găsește de la începutul primăverii
până vara târziu. Ciorba de salată verde este ideală şi pentru perioada de
post, dar se poate prepara oricând și cu costiţă afumată.
Ingrediente:
1
kg de salată verde,
3
morcovi,
3
cepe,
¼
țelină mare,
1
păstârnac,
2
ouă,
3
linguri de ulei,
1
litru de borș,
2
litri de apă,
1
legătură de pătrunjel verde.
Mod
de preparare:
Se
spală salata frunză cu frunză şi se lasă la scurs. Se curăță și se toacă mărunt
rădăcinoasele, morcovii, țelina și păstârnacul, și se pun la fiert într-o
cratiță cu ceapa tocată mărunt și apă.
Frunzele
de salată se storc ușor de apă și se toacă mărunt apoi se adaugă atunci când
rădăcinoasele sunt aproape fierte.
Se
potrivește focul și se lasă să fiarbă până când legumele sunt moi.
La
final se adaugă borșul și pătrunjelul tocat mărunt. Dacă nu vă plac ciorbele
acre, puteți renunța la borș și adăuga 1 litru în plus de apă încă de la
început.
La final, supa se drege cu 1 cană de smântână și omleta
preparată într-o tigaie separată, apoi ruptă sau tăiată cubulețe mici.
Pofta
buna !
Articol
scris de dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu