Gogoşile sunt un deliciu uşor de
realizat şi pot fi simple, dar şi umplute. Merele pot fi una dintre cele mai
accesibile umpluturi, iar gustul dulce-acru al mărului completează perfect
aluatul pufos.
Pentru a pregăti merele pentru umplutură
trebuie date printr-o răzătoare, pe partea cu găuri mari. De asemenea, puteți
adăuga și puțină scorțișoară sau vanilie.
Ingrediente:
200 ml de lapte,
200 ml de apă,
100 grame de unt,
50 ml ulei de floarea-soarelui,
1 ou,
1 linguriță de sare,
zahăr după gust,
11 grame drojdie,
1 kg făină de grâu.
Mod de preparare:
Cerneți făina și amestecați-o cu
drojdie. Combinați apa caldă, oul, sarea și, dacă doriți, zahărul. Amestecați
ușor apoi turnați amestecul în făină.
Se adaugă laptele încălzit și untul
topit și răcit ușor, la temperatura camerei. Se amestecă ușor, adăugând treptat
50 ml ulei de floarea-soarelui.
Formați o minge din aluat și lăsați-l să
crească puțin în volum. Apoi frământați ușor și lăsați-l până când își dublează
volumul.
Împărțiți aluatul în bucăți (ca și cum
ați face pateuri) și întindeți fiecare bucată într-un cerc mic – în mijloc veți
pune mere, presărate cu zahăr, scorțișoară sau vanilie. Se acoperă cu altă
bucățică de aluat.
Prăjiți gogoșile într-o cratiță adâncă,
în ulei încins. Se prăjesc la foc mediu până când se rumenesc, apoi se întorc
și se prăjesc pe partea opusă. Se scot cu o lingură și se pun pe o farfurie, pe
prosoape de hârtie.
Pofta
buna !
Articol
scris de dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu