Salată de sfeclă roșie
Brânza feta se potrivește cu multe feluri de legume, dar are un gust delicios cu sfeclă roșie. Gustul dulce de sfeclă roșie și gustul sărat de brânză feta este foarte original. În plus, vinegreta de lămâie accentuează și mai mult gustul tuturor ingredientelor. Vinegreta este un tip de sos care este făcut dintr-o combinație de ulei și un lichid acru, precum oțetul sau sucul de lămâie.                     

Ingrediente:
  • 4 bucăți de sfeclă roșie de mărime medie
  • 60 g brânză feta
  • 2 linguri de pătrunjel tocat grosier               
Ingrediente pentru vinegretă de lămâie:
  • 3 linguri suc de lămâie
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 căței de usturoi tocat mărunt
  • ½ linguriță de piper negru
  • ½ linguriță de sare        
Mod de preparare:
În primul rând, fierbem sfecla roșie. Știm dacă sfecla roșie este fiartă prin faptul că putem introduce pur și simplu o furculiță în ea. Ulterior decojim sfecla roșie și o tăiem în cubulețe. La fel tăiem și brânză feta în cubulețe. Tocăm pătrunjel și amestecăm toate ingredientele cu vinegretă de lămâie. 
Poftă bună ! 
Articol scris de dodorel62


Comentarii