Salată de sfeclă roșie
Brânza feta se potrivește cu
multe feluri de legume, dar are un gust delicios cu sfeclă
roșie. Gustul dulce de sfeclă roșie și gustul sărat de brânză feta este
foarte original. În plus, vinegreta de lămâie accentuează și mai mult
gustul tuturor ingredientelor. Vinegreta este un tip de sos care este
făcut dintr-o combinație de ulei și un lichid acru, precum oțetul sau sucul de
lămâie.
Ingrediente:
- 4 bucăți de sfeclă roșie de
mărime medie
- 60 g brânză feta
- 2 linguri de pătrunjel tocat
grosier
Ingrediente pentru vinegretă de lămâie:
- 3 linguri suc de lămâie
- 3 linguri ulei
de masline
- 2 căței de usturoi tocat
mărunt
- ½ linguriță de piper negru
- ½ linguriță de sare
Mod de preparare:
În primul rând, fierbem sfecla
roșie. Știm dacă sfecla roșie este fiartă prin faptul că putem introduce pur și
simplu o furculiță în ea. Ulterior decojim sfecla roșie și o
tăiem în cubulețe. La fel tăiem și brânză feta în cubulețe. Tocăm
pătrunjel și amestecăm toate ingredientele cu vinegretă de lămâie.
Poftă
bună !
Articol scris de dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu