Ciorba radauteana nu
se face doar din pieptul de pui . Ciorba radauteana buna se face din tot puiul . Aceasta ciorba este o ciorba supe gustoasa si
delicioasa .
In ciorba asta isi au locul si pulpele, aripile si spinarile, gaturile si pieptul . Carnea trebuie sa fie fara piele .Aceasta ciorba este o ciorba mai usoara, mai ieftina dar foarte gustoasa. Aceasta ciorba este specifica din Radauti fiind super gustoasa . Pentru aceasta ciorba avem nevoie de anumite ingrediente. Principalele ingredient folosite pentru ciorba sunt :
Ingrediente :
1 pui intreg de cca. 1,2 -
1,5 kg
4 morcovi
2 radacini de patrunjel
2 radacini de pastarnac
1 telina mica
1-2 cepe
1 ardei sau gogosar
3-4 lingurite sare
1 lingurita piper boabe
Pentru dres:
3 galbenusuri foarte
proaspete
500 g smantana fermentata
cu min 20% grasime
50 g faina de grau
In plus:
4-6 catei de usturoi
zdrobiti fin de tot
otet dupa gust
Mod de preparare :
Se ia un pui intreg , se spala bine si apoi se transeaza. Am
desprins mai intai aripile, apoi pulpele. Am taiat pe lung carcasa pe lateral
(pe ambele parti) si am desprins spatele de piept. Am taiat spatele in 2 bucati
pe lat iar pieptul in 2 pe lung.
Apoi se curata si se spala si zarzavaturile. Acestia fiind
morcovii, ceapa, patrunjelul, pastarnacul, telina si ardeiul. Ele vor fi scoase
ulterior din ciorba radauteana.
Fierbere si spumare
ciorba radauteana
Intr-o oala mare de
supa se va aseza bucatile de carne de pui. Se va adauga in oala apa rece pana aproape de buza . Apoi se va
mai adauga si 3 lingurite de sare. Apoi oala se va da la foc mare pana cand a
ajuns la fierbere. Dupa aceia sin oala se va inlatura spuma de la carnea fiarta
.
Apoi se va adauga in
oala zarzavaturile si piperul boabe. Se va
reduce focul la mediu, acoperindu-se oama cu un capac. Ciorba se va tine
la fiert aproximativ 45 de minute .
In final se va opri
focul si se va strecura supa. La final se va adauga in oala iar carnea si
zarzavaturile . Intr-un castron separate se va adauga smantana ,putina faina de
grau si 3 galbenusuri de ou.
Aceste ingrediente se
vor bate foarte bine pana ce vor devein ca o pasta . Se va adauga otet si
usturoiul zdrobit si frecat cu sare . La final toata aceasta comnpozitie se va
aduga in oala cu supa . Se va da focul la mare si se va amesteca putin si apoi
se va lasa putin sa fiarba.
Ciorba radauteana se serveste fierbinte alaturi
de paine proaspata. Cine vrea isi pune otet ,ardei iute si extra smantana. Acestia
se vor adauga dupa gust. Se poate presara si un pic de patrunjel verde tocat
sau alte verdeturi care va plac.
Pofta
buna !
Articol scris de dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu