Ciorba radauteana

 


Ciorba radauteana  nu se face doar din pieptul de pui . Ciorba radauteana buna se face din tot puiul . Aceasta ciorba este o ciorba supe gustoasa si delicioasa .

In ciorba asta isi au locul si pulpele, aripile si spinarile, gaturile si pieptul . Carnea trebuie sa fie fara piele .Aceasta ciorba este o ciorba mai usoara, mai ieftina dar foarte gustoasa. Aceasta ciorba este specifica din Radauti fiind super gustoasa . Pentru aceasta ciorba avem nevoie de anumite ingrediente. Principalele ingredient folosite pentru ciorba sunt :

Ingrediente :

1 pui intreg de cca. 1,2 - 1,5 kg

4 morcovi

2 radacini de patrunjel

2 radacini de pastarnac

1 telina mica

1-2 cepe

1 ardei sau gogosar

3-4 lingurite sare

1 lingurita piper boabe


Pentru dres:


3 galbenusuri foarte proaspete

500 g smantana fermentata cu min 20% grasime

50 g faina de grau

In plus:

4-6 catei de usturoi zdrobiti fin de tot

otet dupa gust

Mod de preparare :

Se ia un pui intreg , se spala bine si apoi se transeaza. Am desprins mai intai aripile, apoi pulpele. Am taiat pe lung carcasa pe lateral (pe ambele parti) si am desprins spatele de piept. Am taiat spatele in 2 bucati pe lat iar pieptul in 2 pe lung.

Apoi se curata si se spala si zarzavaturile. Acestia fiind morcovii, ceapa, patrunjelul, pastarnacul, telina si ardeiul. Ele vor fi scoase ulterior din ciorba radauteana.

Fierbere si spumare ciorba radauteana

Intr-o oala mare de supa se va aseza bucatile de carne de pui. Se va adauga in oala  apa rece pana aproape de buza . Apoi se va mai adauga si 3 lingurite de sare. Apoi oala se va da la foc mare pana cand a ajuns la fierbere. Dupa aceia sin oala se va inlatura spuma de la carnea fiarta .

Apoi se va  adauga in oala zarzavaturile si piperul boabe. Se va  reduce focul la mediu, acoperindu-se oama cu un capac. Ciorba se va tine la fiert aproximativ 45 de minute .

In final se va opri focul si se va strecura supa. La final se va adauga in oala iar carnea si zarzavaturile . Intr-un castron separate se va adauga smantana ,putina faina de grau si 3 galbenusuri de ou.

Aceste ingrediente se vor bate foarte bine pana ce vor devein ca o pasta . Se va adauga otet si usturoiul zdrobit si frecat cu sare . La final toata aceasta comnpozitie se va aduga in oala cu supa . Se va da focul la mare si se va amesteca putin si apoi se va lasa putin sa fiarba.

Ciorba radauteana se serveste fierbinte alaturi de paine proaspata. Cine vrea isi pune otet ,ardei iute si extra smantana. Acestia se vor adauga dupa gust. Se poate presara si un pic de patrunjel verde tocat sau alte verdeturi care va plac.

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62

Comentarii