Kritharaki cu feta sau telemea

 



Kritharaki cu feta sau telemea este o mancare foarte buna si gustoasa . Kritharaki cu feta sau telemea este o mancare de provenienta greceasca . Acum aceasta mancare se face si in Romania . Este o mancare usoara care se face in orice anotimp . Pentru a face aceasta mancare avem nevoie de anumite ingrediente. Principalele ingrediente folosite sunt :

Ingrediente pentru 4 porții:

1 ceașcă și jumătate de orzo (paste în formă de orez)

2  ardei capia mari

1 ceapă galbenă, mare

5 căței de usturoi

oregano uscat

3 roșii mari sau o cutie de sos de roșii

1 lingură rasă de zahăr

sare & piper

feta sau telemea desărată (câte o felie pentru fiecare farfurie)

ulei de măsline

Mod de preparare :

Pune orzo la fiert în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Se va taia ceapa, ardeiul și usturoiul in felii foarte subțiri

Într-o tigaie adâncă, non aderentă, pune la încins o lingură de ulei de măsline . După care se va  adauga, la călit ingredientele .

Ingredientele adaugate sunt :  ardeiul, ceapa și usturoiul.  Se va potrivi focul, ca să nu se ardă legumele prea repede. Se va adauga si putina apa calda Dacă folosești roșii, taie-le în jumătate și dă-le pe răzătoare și aruncă coaja . Apoi se pune piureul rezultat peste celelalte legume în tigaie. Dacă folosești sos de roșii, pune-l direct în tigaie.

Se va face focul mai tare si se lasa legumele sa fiarba cu sosul de rosii . Se va lasa sa fiarba pana ce acesta va scadea. Se va adauga o lingura rasa de oregano uscat si zahar si putin piper . Se va adauga orzo-ul in sos , se va amesteca si se va gusta . Se va adauga sare si piper dupa gust .

Acesta dupa ce este gata se va taia in bucati si se va aseza in farfurie. Peste el se va adauga niste branza si putin ulei de masline extravirgin . Deasupra se va presara putin oregano uscat pentru decor si gust.

Se va mai consuma si cu castraveti sau gogosari murati.

Ca si bautura este bine venita o bere .

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62

Comentarii