Medalionul de curcan gratinat

 



Medalionul de curcan gratinat este o mancare super delicioasa si gustoasa . Medalionul de curcan gratinat este o mancare  care se poate face in orice anotimp al anului. Pentru a face aceasta mancare avem nevoie de anumite ingrediente . Principalele ingredient folosite sunt urmatoarele :

Ingrediente : 

Cartofi

Dovlecei

Medallion de curcan

Sare

Piper

Vegeta

Branza parmesan

Cascaval ras

Margarina sau unt

Oua

Faina alba trei nule

Lapte sau smantana

Mustar

Maioneza

Mod de preparare :

Se ia o tava in care se va pune margarina sau unt si se topesc . Se va aseza in straturi medalionul de curcan . Apoi se vor adauga cartofii si dovleceii . Acestia se vor adauga in pozitie verticala. Dupa ce se va umple toata tava se va presara peste compozitie cascaval ras sau parmezan .

Intr-un boal separate se va face un sos de maioneza . Acesta se va face cu maioneza si mustar . Cu acest sos de maioneza se va unge intreg continutul .Deasupra vom pune iarasi cascaval si parmezan .

Se vor bate cele 5 oua impreuna cu faina si cu laptele intr-un boal . Se vor bate pana ce se va forma o pasta omogena . Aceasta pasta omogena se va turna peste intreg continutul din tava.

Cand totul este gata tava se va da la cuptor . Cuptorul trebuie sa fie incins la 180 de grade . Se va tine tava la cuptor la aceasta temperature circa 40 de minute.

Cand totul va fii gata se va opri focul si se va scoate tava .

Aceasta mancare se va servi cu crotoane si cu castraveri sau gogosari murati . Se mai poate servi si simpla .

Ca si bautura este bine venita o bere sau un vin rosu.

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62

Comentarii