Medalionul de curcan gratinat este o mancare super delicioasa si gustoasa . Medalionul de curcan gratinat este o mancare care se poate face in orice anotimp al anului. Pentru a face aceasta mancare avem nevoie de anumite ingrediente . Principalele ingredient folosite sunt urmatoarele :
Ingrediente :
Cartofi
Dovlecei
Medallion de curcan
Sare
Piper
Vegeta
Branza parmesan
Cascaval ras
Margarina sau unt
Oua
Faina alba trei nule
Lapte sau smantana
Mustar
Maioneza
Mod de preparare :
Se ia o tava in care se va pune margarina sau unt si se topesc . Se va aseza in straturi medalionul de curcan . Apoi se vor adauga cartofii si dovleceii . Acestia se vor adauga in pozitie verticala. Dupa ce se va umple toata tava se va presara peste compozitie cascaval ras sau parmezan .
Intr-un boal separate se va face un sos
de maioneza . Acesta se va face cu maioneza si mustar . Cu acest sos de
maioneza se va unge intreg continutul .Deasupra vom pune iarasi cascaval si
parmezan .
Se vor bate cele 5 oua impreuna cu faina si cu laptele intr-un boal . Se vor bate pana ce se va forma o pasta omogena . Aceasta pasta omogena se va turna peste intreg continutul din tava.
Cand totul este gata tava se va da la
cuptor . Cuptorul trebuie sa fie incins la 180 de grade . Se va tine tava la
cuptor la aceasta temperature circa 40 de minute.
Cand totul va fii gata se va opri focul
si se va scoate tava .
Aceasta mancare se va servi cu crotoane
si cu castraveri sau gogosari murati . Se mai poate servi si simpla .
Ca si bautura este bine venita o bere sau un vin rosu.
Pofta
buna !
Articol scris de dodorel62
Comentarii
Trimiteți un comentariu